19-04-09

Mijn supper dag !!

Ja ik kan weer beginnen  met dat het lang geleden is dat ik nog iets schreef .  T'is juist , maar als je niet veel te vertellen hebt , of toch niet meer dan mijn ventje al op zijne blog schrijft , dan is de motivatie om net het zelfde te schrijven ver te zoeken .  Maar genoeg gezeverd , hier komt  " mijn supper dag "  .

De zin om vandaag te lopen was zeer groot . Mijn loop maatje Greet zou ook van de partij zijn . En mijn ventje  ging me hazen . Ik had hem al horen zeggen dat hij tegen 5.45 min/km zou gaan lopen . Daar heb ik dadelijk op gezegd dat ik dat niet kon . Aan dat tempo loop ik de 10 km nog niet  . Mmmmm...... we zullen wel zien  ! Ja maar Greet kan dat ook niet hoor ! Hela ....ik kom jou hazen , en het zou fijn zijn als Greet samen bij ons kon blijven , maar we gaan ons niet inhouden he ! Anders loopt ge maar met z'n twee . Verdomme .......da's toch ne moeilijke mens dacht ik , maar besefte ook wel dat er een stukje waarheid in zat .

Het begon al goed . Hij was zijne garmin vergeten  ! Gene paniek zegt hij dan  ,  ik voel dat wel aan  . Dan wilde hij ook onderweg foto's maken , maar bij het proberen nog aan de wagen bij het opspelden van onze nummer  ......de batterij leeg . Ons Sanne had hem de hele nacht laten opstaan  . Tegenslag 2 !  Zenuwen heb ik niet gemakkelijk , zeg ik altijd . Maar nu !  2 toilet bezoeken  bevestigen de zenuwen . 

Bij het starten stonden we helemaal achteraan . 2 afstanden vertrokken samen , voor 7 km en de 14 km  lopers . Het startschot  klonk , en weg waren we . Dat op het gevoel lopen stond me totaal niet aan  . Na 6 min lopen  hadden we nog altijd geen bordje van 1 km tegen gekomen  . Dus daar konden we ons ook al niet op richten  . Schit  schit........was het enige wat door mijn hoofd ging . Welke hartslag heb je ?  Vroeg Mario  . 170  - 172 veel te hoog , ge loopt veel te hard , het gaat niks worden . We staken een vrouw voorbij die liep met een garmin  en ik vroeg hoe ver we al zaten . 5.1 km  , en ik keek op mijn horloge  28.20 min  . Een beetje rekenen bracht me toch vlug bij de uitkomst dat dit simpel te snel was  !  Maar Mario zij , dat is maar een beetje onder de 6 min. . De  kilometers staan op de grond aan de rechter kant van de weg  . Daarom liepen wij dus links . Hij wist dat . Kom gene zever , ge ziet er toch nog goed uit . uwe hartslag zit nog altijd op 170  , dus wat is toch je probleem ?  Greet had het ook moeilijk , maar volgde goed  , al was het deze keer geen tetterloopke zoals gewoonlijk . :-)  Mario verzorgde ons beiden met drank . Hij had maar voor mij alleen bij , maar greet had niks bij . Dus verdeelde hij de busjes , en vulde ze weer bij op de drankpost  . Stoppen hier , en goed drinken  , en dan weer verder . Onderweg mummelde Greet tegen me , dat ze dit niet kon volhouden  ! Ikke ook niet  !  We hebben hem wel duizend keer verwenst onder weg  en ook weer niet . Hij verteld dan onder weg over de mooie huizen of dergelijke dingen , maar dat intereseerde ons  niks toen . Op 10 km  had ik een pr.  te pakken  . 56.45 min . Ruim 1 min sneller dan mijn beste  tijd . Dat voelde goed aan  . Maar het vooruitzicht  dat we nog 4 km moesten lopen  , was wel minder . Ook voor Greet was dit een pr .  Wete wa die zot van mij zei ?  We gaan er een tandje bij zetten  .......maar dat was maar voor te lachen  ! Al maar goed , of we hadden hem daar met z'n twee afgemaakt !  Nee de aanmoedigingen  om vol te houden , het tempo niet laten zakken , ge zijt goed bezig . knap !!  .......Ja hij deed echt zijn best  ......om ons te laten afzien  !! :-) Op 1.5 km verwijderd van de aankomst  was het licht toch bijna uit .  Toen was er een ligt misverstand over hoe we moeten lopen . De seingevers vonden ons  niet zo belangrijk denk ik . Ik en Greet waren aan het sterven  en dan zij die gepensioneerde lul  ( sorry hiervoor , maar dat was hij zeker )  Gijlie gon toch niet voor ne supper tijd he !  Mario antwoorde hem nog  , maar dat is zeker niet voor op de blog  Lachen .  Kom aan , nog efkes , er komen 2 dames aan  . Die gaan we niet voor laten he ! En dat was bijna gelukt . Ze hadden ons te pakken op 200 m voor de aankomst . Niks aan te doen , niet bij te houden , versnellen zat er echt niet meer in  . Maar we liepen  de laatste 4 km nog sneller dan  het gemiddelde op de 10 km  .

Mijn  tijd ........nu komt het  .....  rollen nu Tong uitsteken

1.15.19 u  joepie !!!

Met veel dank aan mijn ventje en mijn loopmaatje  Greet !

Nadien nog iets gedronken en de prijsuitreiking afgewacht waar er supper veel en mooie prijzen waren .  Wij hadden allen iets.  Zou de halve marathon in Eindhoven toch lukken onder de 2 u  , is de vraag die nu door mijn hoofd gaat . Mario is weer mijn haasje , maar geeft de raad om met 2.05 u tevrede te zijn .

Verdomme ........ik ben tegen mijn gewoonte toch een strever aan het worden  . Nee , dat mag niet de boven hand krijgen . Ik blijf lopen voor het plezier het belangrijkste vinden . Maar soms .......Knipogen

21:31 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |