19-04-09

Mijn supper dag !!

Ja ik kan weer beginnen  met dat het lang geleden is dat ik nog iets schreef .  T'is juist , maar als je niet veel te vertellen hebt , of toch niet meer dan mijn ventje al op zijne blog schrijft , dan is de motivatie om net het zelfde te schrijven ver te zoeken .  Maar genoeg gezeverd , hier komt  " mijn supper dag "  .

De zin om vandaag te lopen was zeer groot . Mijn loop maatje Greet zou ook van de partij zijn . En mijn ventje  ging me hazen . Ik had hem al horen zeggen dat hij tegen 5.45 min/km zou gaan lopen . Daar heb ik dadelijk op gezegd dat ik dat niet kon . Aan dat tempo loop ik de 10 km nog niet  . Mmmmm...... we zullen wel zien  ! Ja maar Greet kan dat ook niet hoor ! Hela ....ik kom jou hazen , en het zou fijn zijn als Greet samen bij ons kon blijven , maar we gaan ons niet inhouden he ! Anders loopt ge maar met z'n twee . Verdomme .......da's toch ne moeilijke mens dacht ik , maar besefte ook wel dat er een stukje waarheid in zat .

Het begon al goed . Hij was zijne garmin vergeten  ! Gene paniek zegt hij dan  ,  ik voel dat wel aan  . Dan wilde hij ook onderweg foto's maken , maar bij het proberen nog aan de wagen bij het opspelden van onze nummer  ......de batterij leeg . Ons Sanne had hem de hele nacht laten opstaan  . Tegenslag 2 !  Zenuwen heb ik niet gemakkelijk , zeg ik altijd . Maar nu !  2 toilet bezoeken  bevestigen de zenuwen . 

Bij het starten stonden we helemaal achteraan . 2 afstanden vertrokken samen , voor 7 km en de 14 km  lopers . Het startschot  klonk , en weg waren we . Dat op het gevoel lopen stond me totaal niet aan  . Na 6 min lopen  hadden we nog altijd geen bordje van 1 km tegen gekomen  . Dus daar konden we ons ook al niet op richten  . Schit  schit........was het enige wat door mijn hoofd ging . Welke hartslag heb je ?  Vroeg Mario  . 170  - 172 veel te hoog , ge loopt veel te hard , het gaat niks worden . We staken een vrouw voorbij die liep met een garmin  en ik vroeg hoe ver we al zaten . 5.1 km  , en ik keek op mijn horloge  28.20 min  . Een beetje rekenen bracht me toch vlug bij de uitkomst dat dit simpel te snel was  !  Maar Mario zij , dat is maar een beetje onder de 6 min. . De  kilometers staan op de grond aan de rechter kant van de weg  . Daarom liepen wij dus links . Hij wist dat . Kom gene zever , ge ziet er toch nog goed uit . uwe hartslag zit nog altijd op 170  , dus wat is toch je probleem ?  Greet had het ook moeilijk , maar volgde goed  , al was het deze keer geen tetterloopke zoals gewoonlijk . :-)  Mario verzorgde ons beiden met drank . Hij had maar voor mij alleen bij , maar greet had niks bij . Dus verdeelde hij de busjes , en vulde ze weer bij op de drankpost  . Stoppen hier , en goed drinken  , en dan weer verder . Onderweg mummelde Greet tegen me , dat ze dit niet kon volhouden  ! Ikke ook niet  !  We hebben hem wel duizend keer verwenst onder weg  en ook weer niet . Hij verteld dan onder weg over de mooie huizen of dergelijke dingen , maar dat intereseerde ons  niks toen . Op 10 km  had ik een pr.  te pakken  . 56.45 min . Ruim 1 min sneller dan mijn beste  tijd . Dat voelde goed aan  . Maar het vooruitzicht  dat we nog 4 km moesten lopen  , was wel minder . Ook voor Greet was dit een pr .  Wete wa die zot van mij zei ?  We gaan er een tandje bij zetten  .......maar dat was maar voor te lachen  ! Al maar goed , of we hadden hem daar met z'n twee afgemaakt !  Nee de aanmoedigingen  om vol te houden , het tempo niet laten zakken , ge zijt goed bezig . knap !!  .......Ja hij deed echt zijn best  ......om ons te laten afzien  !! :-) Op 1.5 km verwijderd van de aankomst  was het licht toch bijna uit .  Toen was er een ligt misverstand over hoe we moeten lopen . De seingevers vonden ons  niet zo belangrijk denk ik . Ik en Greet waren aan het sterven  en dan zij die gepensioneerde lul  ( sorry hiervoor , maar dat was hij zeker )  Gijlie gon toch niet voor ne supper tijd he !  Mario antwoorde hem nog  , maar dat is zeker niet voor op de blog  Lachen .  Kom aan , nog efkes , er komen 2 dames aan  . Die gaan we niet voor laten he ! En dat was bijna gelukt . Ze hadden ons te pakken op 200 m voor de aankomst . Niks aan te doen , niet bij te houden , versnellen zat er echt niet meer in  . Maar we liepen  de laatste 4 km nog sneller dan  het gemiddelde op de 10 km  .

Mijn  tijd ........nu komt het  .....  rollen nu Tong uitsteken

1.15.19 u  joepie !!!

Met veel dank aan mijn ventje en mijn loopmaatje  Greet !

Nadien nog iets gedronken en de prijsuitreiking afgewacht waar er supper veel en mooie prijzen waren .  Wij hadden allen iets.  Zou de halve marathon in Eindhoven toch lukken onder de 2 u  , is de vraag die nu door mijn hoofd gaat . Mario is weer mijn haasje , maar geeft de raad om met 2.05 u tevrede te zijn .

Verdomme ........ik ben tegen mijn gewoonte toch een strever aan het worden  . Nee , dat mag niet de boven hand krijgen . Ik blijf lopen voor het plezier het belangrijkste vinden . Maar soms .......Knipogen

21:31 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

jup ge mugt content zin proficiat peggy

Gepost door: christ | 19-04-09

olaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! zo op je gemakske er een lap op geven ,jij bent wel heel goed bezig ! Proficiat meiske ! p voor loopmaatje Greet eveneens een proficia! hoor ! ja voor die haas ook een aplausje ;-)

Gepost door: Katrien | 19-04-09

Je schrijft niet vaak, maar elke keer dat je schrijft moet ik grinniken. Ik zie jullie al lopen, ondertussen Mario in alle talen verwensen, en Mario met een lach op zijn gezicht en al fluitend :-) Maar hij heeft zijn job weer meer dan behoorlijk gedaan! Met een geweldige tijd als resultaat! Heel knap gelopen van jullie! Hazen of niet, uiteindelijk moet je zelf nog altijd de benen vooruitkrijgen, hé!!!

Gepost door: Sandy | 19-04-09

aré meer moet daar ni over gezegd worden. Proficiat met je tijd. Focus u daar niet teveel op voor de halve anders ga je zot worden tegen dan... Doe zo voort hé.

Gepost door: Steve | 20-04-09

proficiat Peggy, knap gelopen. Met of zonder haas, ge moet wel zelf lopen he .. Er gaan nog veel PR's sneuvelen dit jaar. Super. Geniet er maar van.

Gepost door: Edith | 20-04-09

Goe gedaan!!! Prachtige tijd, en een heel leuk verslagje!

Gepost door: Wendy | 20-04-09

Knap Knap Knap Amai zeg DIKKE PROFICIAT !!!!!!!!!

Gepost door: Jetty | 20-04-09

Proficiat! Twee pr's in 1 keer breken dat is kunnen.
Die laatste 4 km hebben jullie nog serieus doorgevlamd (bijna 13 km/u). Uw ventje kan er nogal een lap opgeven maar 't is toch jij die het pr binnen heeft. Die halve onder de 2 uur komt er zeker aan, is 't niet dit jaar dan alleszins volgend jaar.

Gepost door: Spencerwoman | 20-04-09

Heel knap gelopen Peggy, proficiat! Die felle van jou is nogal nen beul hé! Ik denk dat ook soms als ik die schema's bekijk. ;)

Gepost door: Gert | 21-04-09

NEN DIKKE PROFICIAT !!! Amai, kei goed gelopen Peggy. Maar wat wil je met zone beul naast u !!!! Maar, je hebt het toch maar ZELF gedaan he !!! Chapeau !!! Tot zondag ???

Gepost door: Dirk De Groof | 21-04-09

perfect! Zo zie je maar...dan denk je dat alles mis zal gaan.
Drank te weinig...batterijen leeg, wat zou er nog meer mis kunnen gaan.
Het kwam uiteindelijk allemaal goed!
Gefeliciteerd met jullie PR, met zo,n superhaas kan het bijna niet mis gaan.
Maar jullie hebben deze wedstrijd wel zelf gelopen.

Gepost door: Fred | 21-04-09

Mooi nu pas je blogje gelezen en een dikke proficiat is hier wel op zijn plaats ! Ik kan me zo voorstellen dat je je ventje verwenste tijdens het lopen, maar hij zorgde toch maar voor een dubbele PR! Goed gedaan peggy !

Gepost door: Chris | 05-05-09

De commentaren zijn gesloten.