23-02-09

Hasselt - kievit

Zaterdag avond ben ik nog ééns samen met mijn zus  nog ééns gezellig iets gaan eten en drinken  in Turnhout . Zo konden we ongestoord wat bijpraten . Als de mannen erbij zijn , is er toch altijd wel iets waar we over zwijgen . dat noemen ze dan vrouwenpraat . :-) Over het lopen moet ik niet beginnen . Ik heb 2 zussen , en op sportgebied scoren ze beiden onder nul . Maar zo was ik zelf 4 jaar geleden ook . Maar zoals ze zeggen , " als ge bij de hond slaapt , krijgt ge zijn vlooien " . Maar toch had ik heteven voorbij mijn neus gezegd , dat ik zondag een 10 km wedstrijd ging lopen . In de hoop dat ze ééns kwamen kijken . 

Zondag had ik éérst en vooral na het late thuis komen , ééns goed uitgeslapen  . Mario is op zo'n dagen 1 brok zenuwen . Ik daaren tegen heb dat bijna niet . Hij zit dan ook altijd op voorhand zo van die grootse dingen te verkondigen . Ik moet oder die 40 min lopen .......dat heeft hij wel 20 keer gezegd voor we naar Hasselt vertrokken . En wat zijn jou plannen vraagt hij dan ?  Lopen zeker !! En genieten . En dan dimt hij wel even en zegt .....ge hebt gelijk , zo moet ge het opnemen , en zo zal je nog een pr lopen zonder het te beseffen . Een pr .?? Wat zou dat voor mij weer zijn op deze afstand ? Ik weet dat echt niet van buiten . Dus even inn de uitslagen gaan zoeken  , en schrik dan even dat ik al ooit ééns 57 min op de 10 km gelopen heb . Ja ja ...voor velen is dit traag , maar voor mij is dat afzien dan . Afzien stond vandaag niet op het programma . Genieten , en toch hopen om onder het, uur te blijven .

We waren daar redelijk vroeg en kwamen dus Wendy , een dorpsgenote al dadelijk tegen  . Ook een brok zenuwen :-) Haar grootste fan , haar papa was er ook bij , al was het maar om haar te brengen . Steffan wilde mij hazen , bedankt stefke , maar dat zag ik niet echt zitten om me te laten opjagen vandaag . Een zeer goede tijd kon ik niet nastreven na mijn antibioticum kuur . Dus misschien voor de volgende keer ! 

Van bij de start zat het gevoel redelijk goed . Het is een gekent parcour ondertussen  . Veel volk van  mijn groep was er niet . Om juist te zijn , geen enkele . Het zal er naar uit dat ik alleen moest lopen , maar i kwam toch iemand tegen van een groep lager die echt ervoor wilde gaan om onder het uur te lopen . Dus ik had gezeldschap en diende een beetje als haas . Om het kort te houden daarover , ik heb het geen enkel moment moeilijk gehad , tot dat Mario mij tegemoet kwam lopen . We moesten nog 1 km ong. lopen . En dan kwam die mij wat opjagen . Allee , ik was er wel content mee hoor . En ik liep de 10 km in  58.58 min . En mijn konijntje kwam een 15 sec later binnen . Ze was dus geslaagd , ik ik had ervan genoten .

Ik had geen last gehad van de blaas , dus alles zat mee ! Nadien nog gaan eten in Hasselt . Maar daar heeft Mario alles al van verteld op zijn blog . Mijn vingerkes doen pijn  en de goedsting om in mijne zetel te gaan liggezn is te groot geworden om erover uit te breiden . Sorry , lees mario zijn blogje maar !! :-)  

20:38 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

20-02-09

We leven nog !

Alweer een tijdje geleden , ik weet het , maar die lekkere van mij ......als die wakker is , dan zit hij wel achter da kaske hier .

Zoals ik al ééns gepost heb , zit of zat ik te sukkelen met een blaas ontsteking . Dadelijk werden ook mijn nieren nagekenen  met die perikelen van vorig jaar . Er zaten nog steentjes op  , maar die zijn zo klein dat die onmogelijk ntstekingen of ongemakken kunnen veroorzaken . Dus  dat was al possitief nieuws .  Na een zware antibiotica kuur  , is het al wel beter , maar gedaan is het nog zeker niet . Dus volgende week  terug naar de dokter  om alles  nogmaal te checken  !

Het lopen  zijn we blijven doen . Soms al wel ééns een paar km  minder ver  , maar we zijn blijven lopen . Nu zondag ga ik ook naar Hasselt-kievit . Hier gaan we met de club bijna elk jaar naar toe . Het is ook een zeer mooi parcour , dat als snel staat beschreven . Maar of dit nu een snel of traag  parcour is  , ik ga daar zondag gewoon mijn best doen  op de 10 km  . Daarna gaan  we naar Hasselt centrum om er een hapje te eten  .

Carnaval op school !!

Deze namiddag is het voor ons Femke  een hoogdag . Verkleed naar de school gaan  . We hadden ze dan ook zeer prachtig aangekleed . Een beetje naaiwerk en knutselen kwam er wel bok kijken  , maar het resultaat mag gezien worden  !

femke

14:25 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

06-02-09

Het sukkel straatje !

Het is niet zo'n vrolijke tittel om mee te starten . Velen onder de bloggers hebben al te kampen gehad met griep . daar ben ik grotendeels  nog kunnen vanaf blijven , al heeft er wel wat gebroeid . Maar het is weer een terug komend iets waar ik last van heb. Blaas ontsteking , en dadelijk zitten er mijn nieren ook weer tussen . Er zat etter in mijn water , wat veroorzaakt werd door stenen op de nieren . Een niercrisis voorkomen is wat mij nu bezig houd . Seffens dus een afspraak bij de uroloog om mijn  nieren ééns goed te laten bekijken .

De antibioticum die ik voorgeschreven kreeg , is verdomme straffe kost . Moe dat ik ben !! En dikke ogen , precies of ik de hele dag loop blijten . Schoon zicht om op het werk te verschijnen , want daar blijf ik toch zo lang mogeijk komen . We zullen voor seffens maar het beste hopen , al weet ik niet wat dat zal zijn ......het beste ?

Lopen gaat me echt niet af ! En ik heb dus deze week al mijn trainingen geschrapt . dat was toch de bedoeling . Maar ik krijg daar zo'n inorm schuldgevoel , zo dat ik gisteren avond met mijn loopmaatje toch een 6 - 7 km heel traag ben gaan lopen . Goed voor 42 min. Ik was blij dat ik thuis was , maar ook dat ik geweest was !

Mijne schat protesteerde hier wel tegen , maar hij luisterd ook niet naar mij op zo'n momenten als hij iets mankeerd .

Liefde is .........Soms ook ééns tegen draads zijn !  Of niet ? Knipogen

09:42 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |