26-10-08

Het zusterhof loopje !

Gisteren , net als vandaag moest ik weer werken . Nog altijd het gevolg van mijn wissels voor de halve marathon van Eindhoven . Maar ze waren zeker de moeite waard . Dus gisteren werd ik door mijn ventje naar het werk gebracht , met de loopkleren aan . De éérste x dat dit gebeurde was dit best een gek zicht . Zeker als je moet weten dat ik tussen de zusters moet verschijnen bij het binnen komen . En geloof me , die zien niet elke dag iemand in loopkleren . Na het werk was het in het begin , zo een 2 jaar geleden dikwijls de vraag .......zeg menneke , loopte gij nu helemaal tot thuis ? Zie dat ge ma gene kou krijgt ? Is da allemaal wel goe ? Bezorgt zijn ze zeker ! Nu zijn ze dat allemaal al wel wat gewoon , maar toch telkens is er wel ééntje die ervan opkijkt dat ik na het werk nog vertrek .

Dus ook gisteren avond stond er een loopje tegen een gemiddelde hartslag op het schema . Dus niet te snel , maar zeker ook niet traag . Op 56 min was ik thuis , en de afstand is ong. 9 km .

Nu met het uur te verzetten zal dit weer een hele tijd duren voor ik dit nog ééns kan doen . In het donker lopen , en dan helemaal alleen tussen de velden en verlaten wegen .......nee bedankt !

Voor volgend jaar zijn er alweer plannen gesmeed onder de bloggers . De marathon van Rotterdam is uit de bus gekomen . Hier is geen halve marathon , en aangezien ik vriendelijk bedank voor de hele marathon zal ik ofwel als toeschouwer samen met de kinderen naast het parcour staan . Of er is ook een 10 km te lopen . En daar lopen , en aankomen op de Coolsingel tussen 10000 supporters .......ik denk dat dit me toch gaat overhalen om daar ook deel te nemen . Maar ik moet het nog ééns uit tellen hoe ik sta te werken . Mijne schat spreekt weer om er een weekeindje van te maken . We zullen wel zien !!

Maar ik probeer jullie ervan op de hoogte te houden ! Tot blogs !

17:54 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

23-10-08

15 jaar durende vriendschap !

Momenteel werk  in de keuken van een rusthuis als kok. Maar vroeger heb ik 15 jaar in de lunch Garden gewerkt in de keuken . Dat was dadelijk na het verlaten van de schoolbanken . De schoolvriendinnen  die werden ingeruild voor werkmakkers waar een hechte vriendschap tussen ontstond buiten het werk ook !  Het is eigenlijk begonnen toen Mario en ik ons toenmalige appartementje hadden ingericht , en we dat wel wilden totnen aan onze vrienden  en vriendinnen . Eigenlijk zijn ze zelf altijd benieuwd en willen toch komen neuzen . Ik nodigde daarom ze allemaal tegelijk uit , de 6 beste colega's. Het werd een reuze gezellige avond in 1993. Van toen af  zijn we gewoon  elk jaar bij iedereen 1 x gaan burten . En rond nieuwjaar dan gaan we met z'n allen op restaurant ! 1 belangrijk punt is .....de mannen moeten het huis uit die avond !  Het is een echt vrouwen onderonsje . De mijne stop ik dan vervroegd het bed in ! Onschuldig We proberen het simpel te houden , dus niet te groots uit pakken  zodat niemand er een tegen goesting van krijgt en dat het past in ieders budjet ! Maar hapjes en wijn zijn er telkens bij . Ook had mijn schatje lekkere cakejes gebakken op 4 verschillende wijzen . En de rochee's waren ook erg in trek  Hij maakt ze altijd lekker dik  zodat de cocos nog echt zacht is van binnen !  Maar ht bewijs dat we echte vriendinnen zijn is dat we nu allemaal ergens anders werken op 1 iemand na . De rest heeft allemaal een betere job gevonden ! Lachen  en grappen maken horen erbij , maar ook de serieuzere dingen zoals een dochter die al voor de derde maal tegen kanker vecht komen terspraken . Rond 12.00 u waren ze naar huis !  3 december is de volgende afspraak !

Vandaag was mijn ventje heel vroeg thuis van zijn werk . We hebben dadelijk de wandelschoenen aangetrokken en samen een stevige wandeling gemaakt van een 10 km . Ook een koffie gaan drinken , om rond de middag thuis te zijn . Na het eten heb ik mijn loopkleren aangetrokken  om een stevige training af te werken . 8 km ....2 km loslopen , 10 x 10/20 versnellen .....1 km loslopen .....10 x 20/40 versnellen .......1 km loslopen ........10 x 30/60 en 2 km loslopen . Mijn ventje was de hele tijd mee gereden met de fiets . Dit was de omgekeerde wereld nu !

Ik hoop echt dat hij vlug hersteld is ! Dit is echt niks voor hem !

16:21 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-10-08

We hervatten de trainingen !

Na de vele reactie's op mijn vorige postje , ben ik toch een beetje verplicht om een vervolg te schrijven . Ik moet me hier wel wat axtra voor inzetten want zonder veel oefening zal dit altijd een probleem blijven om aan een redelijk tempo zo een verslagje te typen . Z'n computer met spaaktechnologie bestaat toch al he ? Misschien is dat meer iets voor mij .Lachen Maar goed , voorlopig behelpen we ons met de weinige ervaring om mijn verslagje neer te schrijven .

Na mijn halve marathon in Eindhoven waar ik toch voor mijn doen een behoorlijk resultaat begaalde , heb ik toch gerust tot donderdag . Maar toen kriebelde het al om weer te gaan lopen . Tegen Mario's advies ben ik gaan lopen ( die kan soms zagen zalle , en zeker nu hij zelf niet kan lopen ) . De benen wilden éérst niet zo goed mee , maar na een 2 km traag lopen , was ik weer vertrokken . Eindhoven was eruit . Heel veel lopers waren er niet . Maar het deed toch deugd om weer even te lopen .

Dit weekeinde heb ik moeten werken . Net zoals de volgende 3 weekeinde's . Dat is het nadeel van te wisselen voor eeen marathon . Ik moet telkens die weekeinde's terug inhalen  ! Maar ook nu heb ik mijn loopbroekje aan getrokken . Zoals naar gewoonte , gaan we op zondag avond altijd naar de bomma . Dus nu ook , maar ik dan al lopend   . 6 km heb ik ong. in mijn benen zitten . Mijn hartslag was 138 - 145 . Dus zeer traag gelopen , maar met een zalig gevoel !

Mijn volgende wedstrijd is nog niet echt gepland . Maar wat mij betreft mag volgend jaar eindhoven weer gelopen worden . Ik vind ht hier echt schitterend om te lopen . 

Allemaal heel erg bedankt voor het zeer fijne weekeinde in eindhoven en tot blogs   

21:33 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

13-10-08

Op vraag van ...

Mijn tweede halve marathon is alweer een feit ! Maar om toch niet te vlug voorop te lopen , maar het ook weer niet te lang dradig te maken , zal ik éérst maar bekennen dat het op zaterdag mijn éérste winkel marathon werd .

winkelen

 Veel werd er niet gekocht , al was de verleiding soms toch groot  . De zenuwen waren aanwezig zoals nooit tevoren aanwezig . En wat had ik te bewijzen ? Ik heb hem al ééns uitgelopen , en ervan genoten samen met mijn toemalige loophaasje Julie . Misschien was het dat wel ? Ik moest het deze keer alleen doen .

Alleen .....t'is te zeggen , mijn loopmakkers van de club kwamen ook op zondag . Ze hadden allemaal super goed getraint , in dat opzicht dat ze toch het schema van de club voor 90 % gevolgd hebben  . Ook waren erbij die lactaat testen gedaan hadden , die ik ook niet gedaan heb ! Er waren een paar ferme uitspraken gedaan op de club van vooraanstaande personen , die .....laat ons zeggen , veel indruk achter gelaten hebben ! We zouden allen onder de 2 u grens moeten lopen , terwijl het voor de anderen van de groep hun éérste halve marathon was . We zouden anders beter niet deelnemen ! Na dit thuis verteld te hebben , lachte Mario zich bijna een breuk  en werd boos tegelijk .Misschien 2 van jullie groep zal de 2 u grens halen , en de rest zal een prima resultaat boeken met 2.15 u .

De schema's van de club kwamen onder ogen . Dat kan ik nooit volbrengen . Geen tijd , was al zeker de hoofd reden . Het schema werd thuis aangepast zodat ik toch nog met mijn vriendinnen kon samen trainen , al waren het wel veel minder kilometers . De lange duurlopen van zelfs 26 km werden met 8 km verkort . En niet meer dan 3 x  in de week trainen !  Meer gaat echt niet ! 

Dus aan de start samen met mijn supper getrainde loopmakkers begon de twijfel weer fel toe te nemen . Ga ik ze wel kunnen volgen . En ja , om niet de hele loop uit de doeken te doen . We liepen samen een zeer gezellige wedstrijd . Het groepke begon zich op een bepaald moment te splitsen . Ik bleef netjes in mijn tempo . Innes was echt de beste van ons denk  ik . Ze liet zich afzakken voor   Tanja die het even moeilijk kreeg . Ze zijn ook altijd samen en steunen mekaar dus door dik en dun . Ik had dit misschien ook kunnen doen , achteraf bekeken , maar je denkt dan , ze komen wel bij . Maar voor je het weet heb je een afstand van 1 minuut . Dit was ook het verschil dat er was tussen ons bij de aankomst . Mijn tijd was 2.13 u . Ik was hier supper tevrede mee !

Bedankt aan mijn ventje voor de steun en de bloemen  ! En voor de mooie bloemen die ik blogvriendin Katrien en haar man Chris kreeg . Ik was hier echt verrast mee . Bedankt ! 

Na het lopen zijn we dus naar het hotel getrokken om ons te douchen . Ik had razende honger , voelde me slapjes worden met de minuut . Snel besloten om gewoon in het hotel het menu te nemen dat speciaal voor ons was opgemaakt . Maar dit was niet zo'n succes ! De meesten wilden dadelijk naar huis ! De foto hieronder zal wel duidelijk maken dat wij geen spijt  gehad hebben van deze smakelijke beslissing .

zalm op een bedje van groeten

18:30 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |