20-07-08

De vakantie !!

De vakantie is alweer een tijdje bezig . We zijn zoals elk jaar een tijdje naar het buitenland geweest om ons toch te verzekeren van een beetje zon te hebben . Dit jaar is door omstandigheden het maar bij 1 weekje gebleven . Het werd dus ook niet te ver en kozen daarom voor het Gardameer gelegen in Italie . Deze locatie werd door vrienden en vriendinnen al dikwijls aangeraden , maar het was Mario die het altijd wel tegen hield . Dit jaar kreeg ik dus wel mijn goesting , en ik werd echt beloond . Dit land heeft zoveel te bieden , heel veel geschiedenis ( niet dat ik het onderste uit de kan moet weten ) .........het was gewoon af ! Over de slaapgelegenheid ga ik zeer kort zijn . Die was geweldig maar dit is natuurlijk voor iedereen verschillend wat ze ervan verwachten en willen aan uitgeven . Peschiera was het dorpje waar we aangemeerd lagen . Heel gezellig stadje of dorpje dat alles heeft om elke toerist op zijn gemak te stellen . Veel leuke bars en eetgelegenheden . Wie nu denkt dat je in Italie alleen maar pasto en pizza kan eten heeft het wel degelijk mis . Ook de gewone keuken kennen ze kan voor mijn part gerust met onze keuken vergeleken worden . Ook de gezelligheid is overal te zoeken . De iets rustiger gelegen restaurantjes of terasjes zijn dikwijls het minst duur en het gezelligst . Ook doen die mensen echt hun best om je het zo aangenaam mogelijk te maken . Maar op 1 plaatske was het echt rustig , zeer mooi , maar niet haalbaar voor ons . Veel te duur !! Foto hieronder zegt niet veel over de grand chic , maar het was gelegen aan een hotel dat echt verstopt lag en meestal geboekt werd door beroemdheden of mensen die echt met rust gelaten wilde worden . Wij waren iets te ver afgedwaald en kwamen er per toeval op uit .

p2

De jaarlijkse grap met mario tijdens de reis !

Hij heeft er op zijn blogje natuurlijk niks over verteld , daarom neem ik nu de pen en licht jullie nu in . Het heeft toch geduurd tot de laatste dag voor we de echte stomme stoten mochten beleven . Ja de versprekingen door de mindere taalkennis is soms ook wel grappig , maar dan zou ik mezelf ook moeten gaan uitlachen . Dus dat gaan we niet doen . De laatste dag dus , hadden we voorzien om nog in de voormiddag naar de plaatselijke markt te gaan die we gemist hadden bij aankomst . En dan in de namiddag zouden we doorbrengen aan het zwembad , zodat Mario nog wat extra kon rusten voor we s'avonds naar huis vertrokken . Aan het zwembad waren ook douches voorzien met een kleedruimte , aangrenzend aan de toiletten . Dat was zeer gemakkelijk om toch nog even te douchen en andere kleren aan te trekken voor we aan de lange rit begonnen . Bij de heren en ook bij de dames was er ook een apparte douche voorzien voor invalieden . Deze had nu net wat meer ruimte om de kleren te hangen . Mario had voor deze gekozen en ik met de kinderen bij de dames ook . Mario had zich juist uitgekleed , vertelde hij me , en wilde onder de douche gaan staan . De douches waren nu niet echt donker , maar ze konden wat meer licht gebruiken dacht hij en zag in de douche een koordje hangen verbonden met een schakelaar. Hij trok eraan ( aan dat koordje ) en merkte dadelijk dat niet voor het licht was . Een echt allarm ging af dat bedoeld was voor invaliden in de problemen . Het was tot bij de douches van de dames te horen en zelfs tot aan het zwembad zelf . Precies een brandallarm . Dit moest natuurlijk zo zijn om de redders te waarschuwen die rond het zwebad vertouven om zo snel mogelijk de invaliden te hulp te snellen . Dit gebeurde ook bliksemsnel . Mario had zich van het verschieten natuurlijk niet verder gedoeucht en had nog maar net zijn onderbroek aan of de badmeester stond met een speciale sleutel aan zijn deur te fouteren . En dan begon hij inalle talen duidelijk te scheppen dat alles inorde was . Maar verstonden ze hem toch wel niet zeker . Hij aan de binnenkant trekken aan de deur en de redder aan de andere kant was deze grap weer een feit . Het allarm bleef nog een hele tijd opstaan en toen Mario de redder niet meer hoorde kwam hij op zijn sokken bij de dames zich verschansen . Hij durfde die gasten niet meer onder ogen komen . Gelukkig waren dit de laatste uurtjes !!

Het is altijd prettig met hem op vakantie te zijn !! Lachen 

10:50 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Ik zie het zo voor me! Tja, dan ga je al eens op reis. Voor hem geldt misschien ook de uitspraak:"je kan er overal mee komen, maar maar éne keer". Ik heb me in elk geval een kriek gelachen!:-) Ik hoor het alarm al afgaan en zie den andere zijn frank al vallen. Moet een schoon zicht geweest zijn!

Gepost door: Sandy | 20-07-08

ene keer? Je moet er 2 keer mee komen. De 1e keer om de flater te slaan en de 2e keer om je excuses te maken;-)

Gepost door: Tiny | 20-07-08

geen blad voor de mond nemen .twas waarschijnlijk de moeite om mee te maken

Gepost door: christ | 20-07-08

Had Mario extra plaats nodig in de douches? Hij is toch ook zo breed he!! ;-)

Gepost door: Homer | 20-07-08

Ewel !! ge zijt erwel mee geweest :-) ben nog blij dat ik hem maar 42km195 naast mij ga hebben om "toeren" uit te steken in Eindhoven ,hou al mijn vingers gekruist op een goede afloop :-)))

Gepost door: Katiren | 20-07-08

zalig Zalig die vakantie, jullie hebben ervan genoten en jij duidelijk nog iets meer dan Mario, vooral door die frats die hij heeft gedaan !!! Moet wel echt lachwekkend geweest zijn.

Gepost door: edith | 20-07-08

dat was duidelijk een genietvakantie! En proficiat met je verjaardag Peggy!!

Gepost door: Ruthje | 27-07-08

fijn! Fijn dat jullie zo'n leuke vakantie hebben gehad en die stoot van Mario is ook de moeite!

Gepost door: Julie | 02-08-08

Dat zal de moeite zijn!! Peggy, ik ken je man nu een beetje, denk ik,het zal zekers wel de moeite lonen om eens met hem,tussen twee zuchten door, een gesprekske te hebben,ik denk veel leute te gaan hebben in Mol!?
Ook al hebben wij reeds een woordenwisseling gehad,of beter een verschil van mening,maar dat kan of moet kunnen, tot in Mol.

Gepost door: patrick aerts | 30-08-08

De commentaren zijn gesloten.