30-05-08

 

Hallo , hier zijn we dan nog ééns met een verslagje van mijn afgelopen 10 trainings dagen . Ik dacht dat ik het in mijn vorige verslagje al geschreven had , dat ik een pijnlijke knie heb . Meestal als de afstanden wat meer of iets sneller zijn , dan begint ze zich te laten voelen . Maar met het een 10 dagen ietske rustiger te doen , is de pijn weer verleden tijd . Ik ben nog altijd 3 keer per week blijven lopen , met een gemiddelde van 25 km per week  . Weinig he .....als je soms bij andere blogs leest dat die tot 70 km trainen. En dan heb ik het niet over mijn ventje of van die andere loopzieke zotten . Dat meen ik niet hoor , maar ik zou het niet kunnen om zo het hele jaar door te trainen .

De twee doorgedreven loopsters Ruthje en Julie die de dodentocht gaan lopen - wandelen , wat die aftrainen ......maanden aan één stuk .....ik voel me dan klein , en langs de andere kant stel ik me de vraag voor mezelf . Zou ik dit wel plezant vinden ? Er zijn nog zoveel andere leuke dingen om te doen , en mijn dag bestaat maar uit 24 uren , waarvan ik nog een deel moet van werken en slapen en .......doen .

Zo hebben Mario en ik ook al plannen gemaakt om binnen enkele jaren een koersfiets te kopen . Niet dat we dat nu niet zouden willen , maar het is vooral omdat dit nog meer tijd in beslag neemt , en we de kinderen nog niet alleen kunnen laten , dat we dit nog uitstellen . We zouden dan ook een fietsen drager kopen om zo op zondag of andere vrije dagen , telkens ergens in een mooie streek kunnen fietsen .

De twijfel tussen maintenbike en koersfiets is nog wel een beetje de vraag . Maar zo een modelleke van beiden iets , koersfiets zonder krom stuur met iets bredere banden , dat is het wat ns beiden tevrede zou stellen , denk ik .

Morgen gaan we weer een wedstrijdje in Neerpeld lopen . 5 km doorvlammen zegt Mario . Hij misschien wel , maar ik heb er niet echt veel zin in . Morgen is de goesting om te lopen misschien wat groter .

Ik zal zo spoedig mogelijk nog het vervolg daarvan posten . Groetjes Peggy !


 

18:12 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Vlammen !!! Die schat van jou spreekt dat heel gemakkelijk uit ... VLAMMEN !! 't is een wreed manneke , maar jij kan dat ,en hij weet dat waarschijnlijk wel dus geef er maar nog eens een lapke op gelijk al die zotjes ;-))) Veel succes meiske morgen in Neerpeld , ik duim !!

Gepost door: Katrien | 30-05-08

Lopen, en nu nog fietsen .. en dan zwemmen. Een triathleet in wording.

Gepost door: Edith | 30-05-08

o zo herkenbaar Ik herken mij altijd enorm in die blogjes van jou. Ik ben ook geen Julie of Ruth maar ik denk dat het ook niet in mij zit. Er zijn ook nog andere dingen die belangrijk en leuk zijn ! Hier thuis heeft manlief een moutainbike én koersfiets. Ook ik twijfel maar heb al een beetje ervaring met de 2. Op een moutainbike gaat het voornamelijk om 'pieken' en 'kracht'. Die gaan heuvel op (kracht!) heuvel af (laten gaan) en halen niet zo'n snelheden. Ik ben er zelf niet zo goed in, omdat mijn kracht ook niet zo groot is. Bij de 'koersfiets' gaat het 'geleidelijker', je werkt meer aan een constante inspanning naargelang je snelheid. In principe kan je het een beetje vergeljken met een intervaltraining (mountainbike) en een duurloop (koersfiets). Ik ben wel nog altijd wat bang bij de hoge snelheden die je met een koersfiets haalt, maar op den duur zou dat moeten wennen.
Fietsen is bijzonder leuk. Ik vrees wel dat Mario zich onmiddellijk op de duathlon zal richten (grapje !). ;-)
Alvast veel succes ermee en hopelijk laat de knie niets meer van zich horen !

Gepost door: kaat | 01-06-08

Luisteren Lieve Peggy, nu moet je eens héél goed naar me luisteren: je WIL zelfs geen Julie zijn, geloof me ;-) Het heeft geen zin jezelf te vergelijken met gelijk wie. Ik vind het natuurlijk een compliment dat je mij en Ruth citeert,maar het heeft echt weinig zin hoor. Wij doen veel aan sport, jij doet veel en bent beter in iets anders. Wat maakt het uit? Wat belangrijk is, is dat je het LEUK vindt, dat je gelukkig bent met wat je doet en dat je je er goed bij voelt. Er zullen altijd mensen zijn die in jouw ogen meer en beter en weet ik veel wat allemaal doen, maar er zijn er minstens evenveel en waarschijnlijk méér die minder en slechter, enz... doen. Peggy: kijk naar jezelf en doe waar je je goed bij voelt. Meer moet dat echt niet zijn! En jij hebt echt al schitterende dingen gedaan, ik heb ervan genoten in eindhoven en Antwerpen met je te mogen lopen!

Gepost door: Julie | 01-06-08

even kennis maken Peggy Dag Peggy, ik ben ook een weblogloper onder coach Mario en ben ook pas twee jaar terug bezig!
Daarom stel ik mij even voor, ik ben Patrick en wil dit jaar de marathon in Eindhoven lopen, minstens proberen., ik ga jou bij mijn links zetten zoals ik met Katrien en alle anderen heb gedaan,mag jij met mijn blog ook doen hoor.
sportieve groetjes,Patrick

Gepost door: patrick aerts | 15-07-08

De commentaren zijn gesloten.