27-04-08

Averboden !!

averboden
Na Antwerpen waar ik dankzij mijn haasje een toch niet onaardige tijd neerzette , zijn de volgende plannen alweer gemaakt . Averboden - Tongerloo . Vertrek en aankomst op prachtige abdijen . Alles is daar anders . Het vertrek en aankomst is al speciaal . De start wordt gegeven door het luiden van de klokken . En bij aankomst word je begroet door de paterkes van Tongerloo . Een lekker ijsje krijg je om te bekomen . Maar daarvan hebben ze in Averboden ook verstand . Dus het zou best kunnen dat je mij 2 x gaat betrappen met een ijsje . Onderweg is het vooral de natuur die deze omloop voor mij speciaal maakt . Ook mindere gedachten komen boven . Alhoewel ik minder een beetje anders zou omschrijven . Onvergetelijke hachelijke gedachten . Ik heb daar gelopen met 25 graden en dan is het gegarandeerd stof eten de éérste km tot die snelle jongens uit het zich zijn . Maar met regen .......modder en modder . Een goede raad , als het regend , loop dan de éérste km niet om voor gelijk ook welk plasje dat je nog zou kunnen ontwijken . Bespaar je die extra afstand en energie . Want ontsnappen aan de greep van deze dan wel echt zware omloop kan je niet onderuit . Ik heb al mensen naar hun loopschoen zien zoeken die ze in de ong 20 cm diepe modderpoel verloren waren . En dit is dan niet een stukje van 10 meter waar je even door moet , maar we spreken van herhaaldelijke stukken van 100 - 200 m . Je kan hierover zeuren , en zo negatief mogelijk bekijken . Maar ......nee dat doe ik niet . Ik vind dit echt speciaal , maar ik verkies dit jaar toch nog ééns een keertje mooi weer !

Nog een paar tips voor de nieuwelingen die zouden komen na mijn overredingskrachten . Het gemakkelijkste is dat je 2 auto's hebt , of afspreken met vrienden om het stuk averboden - Tongerlo voor of na de wedstrijd te overbruggen . Dan ben je volledig vrij in je doen en niet afhankelijk van de drukte op de bus . Maar als je dan zoals ik de bus neemt van Tongerlo naar Averbode , neem die bus dan tijdig . Wij nemen die van 12.45 u en gaan dan zoals ik al zij , nog een ijsje eten in Averboden .( was het dit dan waarom ik deze loop speciaal vind ? :-) :-) )  En ik heb nog nooit moeten recht staan op die bus .

Nadien gaan we toch nog wel een terrasje doen met de aanwezige bloggers ? Tot donderdag !!!

21:02 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

21-04-08

De 10 mijl van Antwerpen !

Zondag morgen 6 u samen met mijn ventje het bed uit om hem de laatste bemoedigende woordjes toe te fluisteren . Na hem naar de bus gebracht te hebben , die om 7 u vertrok ging ik toch nog even rustig me ontspannen thuis . De kinderen werden door de bomma afgehaald om 9 u , en zouden samen naar antwerpen afzakken om te supporteren . Je mag gerust zeggen dat ze een supper bomma is . Je kan altijd op ze rekenen !

Om 11 u vertrok de bus voor de 10 mijl . Het éérste wat we deden was via de voetgangers tunnel naar echteroever gaan om hopelijk Mario zijn laatste km nog aan te moedigen . De ballonnen van de 3 u passeerden toen we net de tunnel uitkwamen . Hij was er niet bij ! Ange , waar hij mee zou samen lopen zagen we passeren , en daar was hij ook niet bij . Ofwel zit hij zeer goed , en is hij al door ( ik hoopte dat ) en anders is het voor hem een tegenvaller dacht ik . De Bomma had ik, ondertussen ook per toeval gevonden samen met de bompa . Nee nee hij is nog niet gepasseert , vertelde ze me  . In de verte zag ik een club t-shirt afkomen . Ja daar kwam hij aan gelopen . Hij zag af , maar beet toch ferm door . Ik bewonder dat echt wel in hem !  Toen terug in een versneld tempo naar linkeroever want daar zou ik mijn haasje Julie ontmoeten .

Na mekaar gevonden te hebben werden de busjes met sportdrank gevuld , nog wat bijgepraat samen met homer die ik bijna niet herkende . Afgetraint dat die was .....ik kreeg gelijk de bibber en werd weer flink aan onze weddingschap of uitdagingen herinnert al wist niemand meer waarover die gingen . Hij staat echt scherp . Dat eu... lichte buikje van hem , dat was weg . Echt ik zag me met minuten achterstand eindigen .

Tegen  14.30 u begaven we ons naar de start . Samen met greet , mijn loopmaatje , jullie , homer en nadien nog aan de start Pascale en nog een greet gingen we samen van start om 15.00 u . Het duurde vrijwel ong . 10 min éér we de matten passeerden . Julie zette dadelijk het juiste tempo aan . Elk detail werd me met de paplepel ingegeven . Ik moets enkel lopen en slikken . Drank werd me aangeboden , de km tijden netjes verteld . Alles tip top . Het was zalig om zo te lopen . Ik moest aan niks denken . Onderweg is ergens Homer afgehaakt , maar waar wist ik echt niet . Ik was en ben altijd onder het lopen maar met mezelf bezig en kijk nooit achterom . Maar zijn blogje verteld daar ongetwijfeld meer over . De laatste tunnel daar kregen we nog de echte slachtoffers van deze toch wel zware wedstrijd te zien . Niet kijken zei Julie ! Het was ook wel geen zicht . Gewoon doorlopen . De tunnel uitgekomen was het nog maar 1 km ong. En die deden we nog volgens mijn haasje tegen 5.30 min. Ze beloofde me een grote chocolade taart , of had ze daar zelf zin in. Nog 100 m voor de Mario en voor de kinderen ook nog 100 m .......enzo pepte ze me op , tot de laatste meters . Mijn tijd was verbluffend voor mijn doen . 1.40 u klokte ik af . En dit is voor de helft te danken aan mijn supper haas Julie !!

Julie , je was supper ! Ik heb echt genoten van deze prachtige omloop . Ik hoop dat ik dit nogmaals met je kan overdoen . Ik zou zeggen , ik zal jou ééns hazen , maar dat zou een belofte zijn die ik misschien nooit kan waar maken . Maar als je ooit ééns een fietser nodig hebt om je bij te staan in je marathon . Ik ben dan je heu.....ma...vrouw ! 

En voor homer ....... ! Je hebt je éérste wedstrijd prachtig gelopen ! Je was veel sneller dan ik op mijn éérste 10 mijl . Dus we hebben samen gewonnen ! Ik wens je een dikke profficiat ! Uitdagen doe ik je nooit meer !    Kus

20:11 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

06-04-08

Ik schaam me een beetje

Het heeft weer veel te lang geduurt voor ik weer an bloggen ben gekomen . Ook het lezen van de blogjes is stil gevallen de voorbije 2 weken . Druk .....is altijd het éérste excuus dat we gebruiken , en dat was het zeker de laatste weken . Maar natuurlijk had en heb ik nog vrije tijd . Maar dan moet je keuzes maken hoe je die opvult , en dan komt bloggen neg een paar streepjes tekort op andere bezigheden zoals wandelen , lang tafelen met mijn ventje , tv kijken , en natuurlijk lopen . Maar lopen beschouw ik bij mijn drukke agenda . Naast de alledaagse klusjes staat ook lopen gepland voor de hele week . En geloof me , ik voel me zeer goed . Ik heb me gehouden aan mijn 3 dagen per week lopen . Maar daar waar i anders ook in het weekeinde loop moet ik ze de laatste weken allen door de week doen . En dit is soms wat vlug na elkaar voor mij . Maar nu de klok verzet is ( en laat dat ding nu staan aub. ) is het s'avonds wat langer licht en kan ik terug van het werk naar huis lopen . In het donker moet je mij nooit alleen komen zoeken .

Antwerpen !!

Ja het is bijna zover dat de titanen strijd Homer - Miss piggy zal los barsten ! Bijna was de strijd al half gewonnen door de heer uit de Simsons doordat mijn  haasje een beetje ziek is . Maar wie haar kent , weet gewoon dat ze zelfs op 1 been met een snotneus van hier tot in Antwerpen me nog altijd naar een prachtige tijd kan loodsen . Maar aangezien de concurentie het trainen zeer serieus opneemt , en me soms al aan het bibberen zet ( als ik eraan denk onder ne koude douche ) is het toch duimen op beterschap . Zijn er nu geen andere middelen die wij als dames uit de kast kunnen halen om deze strijd in ons voordeel te buigen . Een lichte vorm van sabotage . Zou Edith , zijn vrouwke , zijn schoenen niet door het venster kunnen gooien onderweg naar antwerpen ? Jeukpoeder in zijn loopbroek ......alle ideen zijn welkom .

Nee nee , als hij sneller kan lopen als 6.20 min/km over de hele afstand , dan zal hij winnen en ik een pr hebben van 20 sec/km tov. vorig jaar . En dan ben ik supper tevrede . Maar de afstand is wel 17 km vorig jaar .

En nu ga ik werken , deze avond een zeer trage duurloop van 15 km . Vertrek  aan het werk !

10:43 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |