27-04-08

Averboden !!

averboden
Na Antwerpen waar ik dankzij mijn haasje een toch niet onaardige tijd neerzette , zijn de volgende plannen alweer gemaakt . Averboden - Tongerloo . Vertrek en aankomst op prachtige abdijen . Alles is daar anders . Het vertrek en aankomst is al speciaal . De start wordt gegeven door het luiden van de klokken . En bij aankomst word je begroet door de paterkes van Tongerloo . Een lekker ijsje krijg je om te bekomen . Maar daarvan hebben ze in Averboden ook verstand . Dus het zou best kunnen dat je mij 2 x gaat betrappen met een ijsje . Onderweg is het vooral de natuur die deze omloop voor mij speciaal maakt . Ook mindere gedachten komen boven . Alhoewel ik minder een beetje anders zou omschrijven . Onvergetelijke hachelijke gedachten . Ik heb daar gelopen met 25 graden en dan is het gegarandeerd stof eten de éérste km tot die snelle jongens uit het zich zijn . Maar met regen .......modder en modder . Een goede raad , als het regend , loop dan de éérste km niet om voor gelijk ook welk plasje dat je nog zou kunnen ontwijken . Bespaar je die extra afstand en energie . Want ontsnappen aan de greep van deze dan wel echt zware omloop kan je niet onderuit . Ik heb al mensen naar hun loopschoen zien zoeken die ze in de ong 20 cm diepe modderpoel verloren waren . En dit is dan niet een stukje van 10 meter waar je even door moet , maar we spreken van herhaaldelijke stukken van 100 - 200 m . Je kan hierover zeuren , en zo negatief mogelijk bekijken . Maar ......nee dat doe ik niet . Ik vind dit echt speciaal , maar ik verkies dit jaar toch nog ééns een keertje mooi weer !

Nog een paar tips voor de nieuwelingen die zouden komen na mijn overredingskrachten . Het gemakkelijkste is dat je 2 auto's hebt , of afspreken met vrienden om het stuk averboden - Tongerlo voor of na de wedstrijd te overbruggen . Dan ben je volledig vrij in je doen en niet afhankelijk van de drukte op de bus . Maar als je dan zoals ik de bus neemt van Tongerlo naar Averbode , neem die bus dan tijdig . Wij nemen die van 12.45 u en gaan dan zoals ik al zij , nog een ijsje eten in Averboden .( was het dit dan waarom ik deze loop speciaal vind ? :-) :-) )  En ik heb nog nooit moeten recht staan op die bus .

Nadien gaan we toch nog wel een terrasje doen met de aanwezige bloggers ? Tot donderdag !!!

21:02 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Ge moogt zeker zijn van een terrasje. Vorig jaar was het ook ploeteren door de modder, maar van het binnenplein van de abdij van Tongerlo word je dan zo rustig, zalig, haast vroom ...

Gepost door: marc devloo | 28-04-08

Wauw, wat een reclame ! Ik ben gisteren (zondag) nog eens gaan fietsen tot het beginpunt. Tja, 't is daar schoon ! ;-)

Gepost door: kaat | 28-04-08

Tussen de paterkes ;-) ja Peggy , wie had dt gedacht dat jij zo vroom was (tijdelijk) wel te verstaan , ammuzeer jullie goed hé !!

Gepost door: Katrien | 28-04-08

Lopen mannen en vrouwen daar gescheiden? Mannen rechts en vrouwen links? Ik kom waarschijnlijk ook af, maar dan wel als fotograaf en logistiek assistent van Elastimam...

Gepost door: Homer | 28-04-08

Psssstttt.... Tot morge! ;-)

Gepost door: Tinne | 30-04-08

Leuk! Leuk je donderdag weer gezien te hebben Peggy en je hebt alweer schitterend gelopen! Bedankt voor het mooie cadeautje, het moest echt niet, maar 't is lief (en 't is al op :-) )

Gepost door: Julie | 05-05-08

Ik ken u nog niet zo goed, en ben daarom benieuwd welke antworden jij geven zal op het stokje : favoriete zintuigprikkels. Kom je een beetje overeen met je ventje ?

Gepost door: jogginggirl | 17-05-08

De commentaren zijn gesloten.