24-03-08

Een dagje Gent!

Deze week is er eigenlijk heel wat gebeurt . Dus waar beginnen we dan mee . Het is een loopblog , dus dat zal misschien het meest gepaste onderwerp zijn . Deze week heb ik een paar dagen verlof gehad , en is het lopen dus iets gemakkelijker te plannen . En toch heb ik me maar 1 training extra opgelegt. Tja , jullie hebben thuis niet een ventje zitten die over me waakt en me nu en dan terug fluit . Elke training hier nu weer appart gaan vermelden is voor mij en voor u een beetje saai . Dus laat ik het zo zeggen . Ik ben 1 x in drunen precies over een magisch punt heen geraakt qua snelheid , en nu bij de versnellingen op training gaat me dit veel vlotter af . Die grens is verbroken , en ik ben nu aan het zoeken waar mijn volgende beperking ligt . Vandaag gaan we naar Olmen lopen . De jaarlijkse paasjogging. Daar ga ik me beperken tot 4.4km. Maar mario heeft me gezegt dat ik daar moet doorlopen , en dat hij met me mee gaat lopen . Die zot wil zelfs tegen 5 min/km lopen . Nee dat gaat niet door ! Het resutaat lees je binnen enkele dagen wel !

Gent ....

We zijn zaterdag een dagje naar Gent geweest . En niet zomaar een uitstapje , maar om de foto's te laten maken voor de comunie van onze 2 dochters Femke en Sanne door een hele speciale fotograaf . Een echte topper , namelijk Maarten , de man van Julie mijn haasje voor Antwerpen. We werden bij hen thuis in hun prachtige nieuwe woonst verwacht omstreeks 13.00u . Maar al wie Mario kent zal ondertussen wel weten dat hij een inorme hekel heeft aan mensen die hun afspraken niet nakomen , en is daarom zelf altijd zeker op tijd bij een afspraak . Daarom nu waren we 45 min te vroeg maar werden door onze gastheer prima ontvangen . We kregen dadelijk een paar boeken voorgelegt van de mooiste plaatsjes van de gehele stad . We wisten nu al dat dit geslaagt  ging worden . Gent is een prachtige stad ! Julie was ondertussen nog even bij hij haar pa , maar met een klein telefoontje stond die in een mum van tijd hier bij ons . Omdat de weersvoorspellingen niet zo gunstig waren , en op dat moment zelf roch de zon scheen , hebben we niet te lang getalmt en zijn we naar de stad vertrokken . Maarten was geweldig , dat kan je seffens aan de hand van een paar foto's wel merken . Maar ook Julie stond niet stil . zij was constant bezig  om nieuwe en nog betere lokatie's te zoeken , die dan werden gekeurt door Maarten . Hij was echt streng voor zich zelf . Net zo streng als de meeste lopers onder ons met hun voorbereidingen naar iets speciaals ! Julie kreeg het voor elkaar om een paar foto's in een toeristenbootje te mogen nemen . 1 ding wat zeer mooi had kunnen zijn volgens ons allen was haar niet gelukt of beter gezegt , durfden we niet . Er stonden een paar zeer mooie moto's geparkeerd van waarschijnlijk zeer deftige mensen , maar het eerste waar je aan denkt bij het zien van deze zware machines is iemand met lang haar , een neusring tatoe's .......en waar het woord deftig een belediging voor is . We keken rond maar vonden niemand die met dit beeld overeen kwam . Dus het vragen was niet mogelijk en ruzie met iemand van hen wilden we ons niet op de nek halen . Dus een foto voor de moto zou moeten volstaan , maar Maarten wist toen al dat dit niet de beste foto zou zijn , wat ook later weer bleek .

Na het weer omkleden van de kinderen , zijn we met z'n allen naar de Kastaar getrokken waar we op aanraden van Julie de beste spagetti zouden eten van Gent . Ja spagetti .....is dat nu zo speciaal te maken , zou je denken . Ik ben zelf ook kok en weet dat je met spagetti heel veel kan doen . Maar door de gemakzucht overkomt het ons ook dat we telkens weer de gewone spagetti bolognaise maken . Mario en ik kozen voor de spagetti kastaar die zoals elke andere spagetti in 3 formaten te verkrijgen was . Ik koos voor de medium , net zoals de rest van ons . Kwamen ze daar echt met een grote kom spagetti af , ik wilde niet weten nu hoe die grote wel zou zijn , maar dit was voor mij echt teveel . Maarten die .........had echt grote honger ! Julie had echt niet overdreven . Dit was voor mij en Mario de lekkerste spagetti die ik ooit gegeten heb . Ik zelf kan hem zo niet maken .

Na ons buikje gevuld te hebben , zijn we nog even bij hen thuis naar de foto's gaan kijken . Het resultaat .....jongens dat is geweldig ! Veel beter dan bij een ...( hoe zeg ik dit nu juist ) veel beter dan een gediplomeerde fotograaf . De tijd die hij ervoor genomen heeft stoomt van het scherm af . Het is gewoon perfect !! Bedankt Maarten en Julie voor julie perfecte samenwerking die leiden tot dit resultaat .

We werden dan ook nog rond geleid in hun prachtige woonst  . Hier is heel veel werk en energie ingestoken . De verhalen die er dan rond hangen , want elk plaatske heeft zo een eigen vehaal . Ze hebben dan ook alles , of toch voor 95 % alles zelf gedaan wat hen een extra voldoening geeft . Julie zij ons , er zit hier en daar en foutje in , maar weet je , ik heb dat daar wel gedaan he , en ik ben daar inorm trots op , zelfs op dat kleine foutje dat niemand zag .

Ik weet dat ik  iemand ben die niet gemakkelijk contacten legt , maar met deze 2 mensen is het ijs wel gebroken .  Ik kijk volop uit naar Antwerpen . Het gaat daar echt een feest worden , dat voel ik nu al . Of Homer nu voor mij is of niet ......ik ga me daar gewoon supper amuseren  onder een geweldige begeleiding en een dikke pr loop ik zeker !

De foto's

455

naamloos
+++++

06:41 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

19-03-08

Het gaat beter en beter !

Het begint echt zeer goed te gaan met het lopen . Niet dat het ooit echt slecht aanvoelde , maar ik heb lang het gevoel gehad dat ik ter plaatse bleef trappelen . Zondag toen mario zich weer gaan amuzeren was in Sluis , heb ik s'avonds er een echte tempo loop van gemaakt . Het toerke een beetje aangepast zodat ik toch een 10 km zou gelopen hebben . Ik moest mijn hartslag onder de 165 houden en deed dit zeer goed om niet te zeggen , perfect . Het tempo dat ik liep voelde best pittig aan , maar ik kon harder , dat voelde ik zeer goed . Onderweg werd ik nog getracteerd op een fikse regenbui die me zogoed als doornat maakte en ik had geen regenkledij aan dus maakte het dit nog extra kou . Ik  dacht nog , als ik nu niet ziek wordt , dan weet ik het niet . Thuis aangekomen met juist een tijd van 1.02 u gelopen . Nu wist ik nog niet precies hoever ik gelopen heb , maar mario heeft dit stukje in zijn training ingepland en melde me dat dit 10.1 km was . Dus  ong. de 6 min/km gelopen . Dit tempo was een paar weken geleden nog echt afzien , en nu ......was ik ook moe maar met overschot .

Gisteren was het trainen op de piste . De trainingen waar ik echt tegenop zie . Maar als je met dit gevoel van de piste kan afstappen na je training , dan doe je dit ook graag . We moesten 5 x 1000 m tegen 5.20 - 5.30 min/km lopen met 3 min rust . Dit ging snel voor mij , maar het was echt te doen . De éérste versnelling dacht ik .....moet ik er zo nog 4 doen . Maar na 2 komt 3 en ...het ging weer zeer vlot . De hartslag zakte , maar niet snel genoeg . Ik had de 3 min echt nodig om tot 110 te dalen . Deze training gaf me weer een zeer goed gevoel . Ik voel dat ik inde toekomst nog sneller ga worden , of ben ik gewoon aan het dagdromen . Speelt geen rol , maar laat me aub verder dromen !

Morgen een training met Greet die we door omstandigheden ergens moeten tussen frommelen . Ik had er graag 12 km gedaan mar wegens tijdgebrek zal ik met 8 km moeten tevrede zijn . En die zullen zeer traag zijn . Dan kunnen we rustig kwebbelen . :-)

Ook hebben we dit weekeinde nog een hele drukke agenda . De foto's voor de comunie van ons Femke moeten nog genomen worden . En we hebben er een prof. fotograaf bijgehaald . We moeten er wel voor naar Gent , alle moeten ...we wilde het Maarten en Julie niet onodig moeilijk maken om voor ons naar Mol te komen .En foto's in Gent ..dat is ook eens wat ander dan zoals ze allemaal hier in Mol één van de meren kiezen . Ja je leest het goed , de weblog fotograaf gaat onze dochter op de gevoelige plaat vast leggen . Dus s'morgens éérste afspraak bij de kapper om 7.30u . Mario die ik éérst in zijn bed ga duwen als hij thuis komt van het werk . Niet dat hij dit niet alleen kan , maar hij praat nog om éérst nog een 20 km te gaan lopen . Nu mag hij er alles voor doen , maar dat gaat zaterdag niet door ! .........Denk ik . Nadien gaan we nog iets eten denk ik . Alvast bedankt aan Maarten en Julie om deze last op zich te nemen .

18:34 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

14-03-08

Ik voel me goed , beestig goed !!

Ja , ik moet zeggen dat ik deze week echt op wolkjes gelopen heb . Niet dat ik het nu in de hoogte ben gaan opzoeken , maar het gevoel van ééns echt goed te lopen is een echte bevrediging . ( niet letterlijk opnemen ) Maar laten we niet afwijken van het feit dat ik loop voor het plezier en niet om telkens weer wat sneller te worden . Maar het mag wel , zolang het ene het andere niet in de weg staat  .

Deze week heb ik maandag en dinsdag verplichte rust gekregen . Maar woensdag had ik afgesproken met Greet om smorgens te gaan trainen . 11 km hebben we afgelegt met hartslag 145 - 155 . De snelheid was traag hoor , maar doordat we niet beschikken over een garmin en we van ons parcourke hebben afgeweken , konden we het tempo niet echt nakijken . Ik wist Greet nog niet wonen en we zijn daarom langs haar thuis gelopen ,en zoals vrouwen zijn ( ikke toch ) even naar binnen gaan piepen. Een korte pauze moet toch kunnen he !

Donderdag naar de club geweest waar de overigen die niet gelopen hadden vorige zondag , me nog feliciteerden met het behaalde resultaat . Het blijft me achtervolgen :-) . We liepen een korte training van 7 km , maar wel ietske sneller dan op woensdag . Mijn hartslag was toen 160 en dus nog ruim onder overslag .

Zondag gaat Mario in Sluis lopen , maar ik moet werken . Dus hij brengt me naar het werk en ik loop s'avonds naar huis . En dat is ook weer goed voor 8 - 9 km . Dat hangt er vanaf of het donker begint te worden of niet . Ik loop niet bij donker weer door die verlaten veld straatjes . Ik ben dan een beetje bang !

Ik wens ieder van jullie die zondag gaan lopen , een zeer mooi resultaat en een zeer fijne dag . Het schijnt daar mooi te zijn ! 

20:42 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

09-03-08

De opflakkering die ik nodig had ! Drunen .

Ik zou al dadelijk willen beginnen met mijn tijd te vermelden , zo content ben ik . Maar we gaan toch maar beginnen van het begin . We zijn samen met de bus van Vabco Mol vertrokken om 8 u naar drunen . Ik had er echt geen zin in . Zo vroeg opstaan om 10 km te gaan lopen . 1.30u in de bus zitten is ook niet echt mijn ding . Maar met goed gezeldschap , en dat was er zeker , met dank aan ....iedereen natuurlijk vloog die tijd toch voorbij . We kregen al dadelijk een vip behandeling. Daar war anderen met hun wagen niet in mochten , en te voet moesten afleggen , werd voor onze bus de weg vrij gemaakt . Pal aan de start en inschrijvingen , douches mocht onze bus parkeren . Dat is een welgekome luxe . De nummers werden uitgedeeld . Mijn drankgordel aangedaan , die ik in hasselt niet aan had , en we begaven ons naar de start . We gingen weer samen blijven , maar ik dacht al , dat ken ik . 200 m en dan zijn ze weer weg , en ik kan niet volgen . Maar .....na het startschot om 10.30u , begon ik echt te zweven . Het liep gewoon zeer soepel ( ik had wel van mario een paar van zijn vitamientjes deze week genomen + iets tegen spierkrampen ) . We bleven altijd netjes samen en liep zelfs op kop van de goep samen met Greet , die me in Hasselt netjes in de steek liet, nee dat is het verkeerde woord , me er gewoon afliep  . Maar nu , nee ze had geen overschot en bij mij liep het zeer vlotjes . Mijn hartslag moest van Mario onder de 175 blijven , en hij kwam de éérste 6 km daar niet boven . We liepen tegen 5.40 - 5.45 min/km  , iets wat me nog nooit gelukt is in wedstrijd van 10 km ( om juist te zijn 9.4 km ) Na 3 km stonden er geen km meer aangeduid , maar we liepen echt zeer soepel . Niet 1 waagde het om voorbij te steken , alleen de laatste 200 m gaven we er allemaal een lap op maar liepen allemaal samen over de meet . En nu ......mijn eindtijd . Een dikke pr. van 51.17min. dat is op 10 km toch 55 min. Dus een pr van 3 min op 10 km en 5 min beter dan 14 dagen geleden in Hasselt . Ik ben nu super gelukkig en zie de 10 mijl weer helemaal zitten ! Homerke ...jongen , smeer je benen nu al maar elke dag in . Je zult het nodig hebben ! :-)

Na het lopen heb ik mezelf getracteert met en super vettig Holands broodje kroket . En Mario , want daar schrijft hij weer niks over , liefst 2 frietjes , maar het waren wel zeer kleine frietjes . En nu ga ik de uitslagen ééns zoeken op internet . Deze moet ik echt hebben .

 

17:27 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

01-03-08

Kermis

kermisVandaag en de volgende 4 dagen is het hier in Mol jaarmarkt . Vier hoogdagen voor de kinderen , maar ook voor de nog jong voelende man van mij .  Het grootste kind hier in huis zit nu op dit moment vol ongeduld te wachten op zijn ouders , die hij mee uitgenodigt heeft . Hij heeft voor zijn vader zijn 61 verjaardag een tafeltje gereserveert in een taverne gelegen langs de kermis .Zo heeft iedereen deze avond toch iets speciaal .  Dit is dan het cadeau dat hij geeft aan zijn vader . Vroeger konden die 2 niet door één deur , en nu zouden ze alles samen doen . Hoe mensen toch kunnen veranderen ! De kinderen zitten nu ook al klaar met hun centen die ze niet vlug genoeg kunnen uitgeven , maar op is op , dat weten ze !

Het lopen is deze week ook vlekkeloos verlopen. En volgende week gaan we naar Drunen . Daar ga ik de 9.4 km lopen .

Ook een zeer leuke wedstrijd is de Abdijen jogging van Averboden naar Tongerlo. Op de blog van mijn ventje staat het mooi beschreven . Als ik deze wedstrijd moet beschrijven kan ik het zeer kort samenvatten . Supper leuk ! Zelfs bij slecht weer is dit spectakel. Modder tot in je haar Tong uitstekend. Maar de nette douchen zorgen ervoor dat je dit na aankomst heel vlug vergeet .

De bomma en bompa zijn er ..dus daaaaaaaag , we gaan bikken nu , want mijn maagje gromd. 

18:21 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |