25-02-08

Midwinterjogging.

De naam midwinterjogging was gisteren wel echt misplaatst . Het zou normaal wel winter moeten zijn , maar mogen lopen met deze temperaturen in februari is echt iets wat ze hier niet veel meegemaakt hebben in die 28 jaar dat deze wedstrijd bestaat . Ze hebben hier alles . Een mooie piste , fatsoenlijke douches , een prijzentafel die opvoorhand al getrokken is en waar je door middel van een bonnetje je eventuele prijs mee kan gaan afhalen . Nu voor de verandering op voorgaande jaren hadden ze ook een terras buiten staan waar we nadien ons nog konden verfrissen met .....en nu denken jullie al , welke pint gaat die bestellen . Nee gewoon een colaatje . We zijn het nadien wel een beetje rustiger gaan opzoeken op een kleine km daarvan verwijdert. Dat ligt meer in onze aard . Gezellig onder ons . 

Maar nu de wedstrijd nog !

Voor het vertrek was ik mario dus al verloren . Ik wilde hem nog laten omroepen Zo van "kleine Mario aan de start gevraagt ! Je vrouw wil nog een kus !" Maar ik dacht van het maar te laten . Dus na een 10 tal minuten van proberen de mensen achter de startlijn te krijgen , wat precies niet simpel was  voor sommige , zijn we dan toch uiteindelijk gestart  . Richart zou met een groepke meelopen tegen 6 min/km en dat was wat Mario mij ook aangeraden had . Hij zei ..loop 8 km tegen 6 min en dan kan je die laatste 2 km nog zien wat ge doet . Nu op tempo lopen is niet echt mijn beste ding , maar als ze zeggen tegen 6 min dan is dit bijna de kraan volledig open draaien , dus veel verkeerd kan het niet gaan . Er waren nog een paar mensen van de groep maar ik in train die hierbij aansloten . De éérste km was al veel te snel , maar we volgenden onze haas die zijn fout dadelijk herstelde . De éérste km was dan ook tegen 5.40 min en nog rekening houden dat daar de oponthoud aan de start bij in zit . Maar km 2 was perfect met ook de daarop volgende kilometers . Er waren er al wel een paar bij die die de groep verlaten hadden . Sommige door wat sneller te lopen , anderen door het wat rustiger aan te pakken . Op km 8 vroeg Richart of het met de dames nog ging ! Ja hijg jaja ....Dan versnellen we wat , zei hij ! Allee om de spanning er niet langer in te houden . Hij loodste ons binnen op 59 min

Nu de vraag of ik daar tevrede mee ben . Waar ik het uiteindelijk allemaal voor doe is het plezier . Dus ja het is 100 % meegevallen !! Maar het deed toch een beetje pijn dat een paar mensen waar ik mee samen loop een stukje beter zijn dan mij . Ik gun ze dat hoor , maar ....!  Er was zeker een tikkeltje teleurstelling, dat ga ik niet ontkennen . De gedachten dat die allemaal voor mij gaan zijn in Antwerpen zint me niet echt . Dus daarom denk ik er nu over om er 1 training per week bij te doen . Maar waneer ?? En is dit nu echt wel nodig ??   

16:15 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

24-02-08

Ik leef nog hoor !!

webloglopers
De webloglopers!

Als je dat zo dan terug begint te kijken in de foto's hier opgeslagen op de computer , dan merk je toch dit een fijne bende is . Dit hier allemaal zo samenplakken is niet mijn werk hoor .De meeste herinner ik mij wel van op de weblogloop, maar hoe hun naam is , of welke blog ze hebben is mij onbekent.Maar ik zoek dit nog wel een beetje uit, en hulp is altijd welkom .  Die compositie vond ik daarjuist terug tussen de foto's die opgeslagen zijn op de computer. Ik wilde er nog ééns iets van mij opzetten , maar dit leek me nu beter .

Wat ik de afgelopen 2 weken gedaan heb , is een beetje te veel om allemaal hier in terug gaande volgorde op te sommen . Maar 1 ding is zeker . Mijn 3 trainingen per week hebben er niet onder geleden. We zijn ook nog bezig met de communie van onze kleinste dochter Femke . Het zal in elke gemeente wel een beetje verschillen , maar hier in Mol betrekken ze de ouders daar heel veel bij . Op het éérste zicht zal je denken , oo ...dat is gezellig ! Maar laten we éérlijk zijn . Het hele gedoe is een beetje een show die we voor het oog van anderen een beetje mee spelen . Vooral voor de grootouders , die dit natuurlijk heel boeiend vinden . Hun kleinkind die haar éérste comunie gaat doen .Geloof ik dan niet ? Wel als "geloven" elke week naar de kerk gaan is of na elke maaltijd een dank woordje uitspreken is naar onze heilige vader , dan ben ik zeker slecht bezig . Maar als "geloven" je leven van je kinderen , je man en jezelf op een zo correct mogelijke manier leiden is , door ze manieren , beleefdheid , respect, meedeleven voor anderen bij te brengen en op deze manier te leven , dan denk ik wel dat ik geloof .

We hebben voor het feest aan iedereen gedacht , zowel jong als oud . Het gaat door in een restaurant-taverne met een groote binnen speeltuin aan en aan de andere kant van deze zaak is er een bowling waar de volwassenen zich even kunnen uitleven . De menu zal steengril zijn . Dus wat mij betreft is dit een zeer goede oplossing voor de wachtijden te vermijden . Met 18 personen zijn we , dus een gezellige bende . Het nagerechtje , daar zijn we nog niet echt uit met de uitbaters . Ik had Mario gevaagt om nog ééns een comunie boek te maken in bisquit met marsepein over , dit kan hij zeer mooi , en daar haar naam opschrijven met de datum . Voor ons Sanne heeft hij dit gedaan , maar de uitbaters zagen dit niet zitten . Als we dit voor 1 iemand doen , dan heeft na een tijdje  iedereen zijn taart bij . Begrijpelijk maar toch . Mario legde er zich ook wel een beetje vroeg bij neer vond ik . Thuis bakken is niet echt iets waar hij nog om staat te spingen . Vroeger elke week voor jan en alle man . Maar nu is dit uitzonderlijk .

Mijn trainingen !

Zoals ik al zei , hebben ze er niet onder geleden . Dus 3 x per week heb ik mijn ding gedaan . Wisselloop - versnellingen - fartlec - duurlopen - tempo lopen . Als ge denkt dat Mario mij spaart , prijs jullie zelf dan maar gelukkig ! Nee nee hoor , hij moeit zich niet veel met mijn doen . Het schema hangt er , maar hij weet dat er voor mij geen druk mag opstaan van ge moet dit of dat . Wel leg ik me dat soms zelf op . Een beetje discipline moet je toch wel hebben vind ik . En telkens je jezelf naar iets toe hebt verplicht , ben je daar nadien dubbel zo gelukkig mee . Ik heb weer iets gedaan wat ik éérst niet van plan was . Dus weer een soort overwinning. Maar de meeste trainingen doe ik wel met de groep . 2 x per week probeer ik daar te zijn ,en dat is echt zeer gezellig .

Vandaag gaan we naar Hasselt-Kievit lopen . 10 km staan er voor mij te wachten. Het is de bedoeling dat we hier weer een pr gaan lopen . De verbeteringen vast stellen . Awel ik heb mijn pr. al half op zak . Het weer ziet er erg goed uit . De loopgoesting is echt optimaal . Dus als ik nu straks die 10 km gewoon goed uitloop en ik ben niet gevallen of anderen kwetsuren gekregen , dan is dit weer een pr van de gezellige en mooie wedstrijden . Ja ja de tijd is iets waar jullie meer mee bezig zijn . En wat moet die tijd zijn ??? 1 uur als de afstand juist is . Volgens Mario is het daar een beetje verder .Maak ik dan vorderingen ? 58 min. is mijn beste tijd , als die afstand al juist was . Maar die 2 min gaan me nu toch geen slecht gevoel geven hoor .

Misschien schrijf ik straks hieronder nog het resultaat . Anders tot volgende week !  

08:02 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

10-02-08

De week van Peggy !!

Wat vliegt de tijd toch vooruit . We zijn alweer beland op het weekelijkse bloguurtje .

Mijn weekoverzicht .

  • Dinsdag stonden er verschrikkelijk zware versnellingen te wachte op de club . 1500 m opwarming , daarna 2 x ( 400 m - 600 m - 1000 m - 600 m - 400 m tegen ???? een snel tempo . Ik volg gewoon de koplopers . met 200 m rust ertussen . Mijn hartslag ging flink in de hoogte meer zakte op die rustperiode naar 108 - 115 . We wandelden wel bijna de hele afstand .
  • Donderdag weer naar de club en een gezellig babbelloopke van 10 km . Dit is nu iets wat ik graag doe , dat babbelen . De roddels en geheimpjes komen dan allemaal te boven .
  • Vandaag naar de valentijns jogging geweest in Lichtaart. Ik heb me daar ingeschreven voor de 8 km . Dus moest ik 2 ronden van 4 km lopen , allemaal door de  bossen . Weeral zaten er een paar kuitenbijters in . Bossen zonder heuvels zijn er niet meer denk ik . Ik mocht van Mario niet doorlopen  . Voorzichtig zijn en uitkijken dat je je voeten niet omslaat . Er was veel volk . Naar mijn schatting toch een 400 lopers over de 3 afstanden te samen .(4 - 8 - 12 km ) Mario was samen met mij achteraan gaan staan , omdat hij zijn uitdager nog niet gevonden had . Hij zou hem wel inhalen . Dus samen gestart al huppelend sterk opgehouden door de nog tragere lopers . Mario zag een gaatje , en weg was hij . Ik bleef netjes de stroom volgen . Het weer zat echt mee , en het zou genieten zijn vandaag . En ik kan je bevestigen , ik heb genoten van de éérste tot de laatste km op dit zeer fijne parcour . Mijn tijd ......onbelangrijk voor mij , maar om de geintereseerden . Ik drukte af op 49 min. over 8 km . 

Dit weekeinde stond ook helemaal in het teken van de verjaardag van mijn schatje . 36 jaar word hij morgen . Een dikke profficiat schatje vanwege je hele gezinnetje . Maar dat hebben we dit weekeinde al wel duidelijk laten merken wat jij voor ons betekent .

Zaterdag had ik Mario verplichte rust gegeven in de namiddag , want anders blijft die soms de hele dag nog wakker met gevolg dat hij s'avonds in de zetel ligt te snurken . Na een paar uurtjes slaap heb ik hem gewekt en moest hij zich een beetje opkleden . Niet te chic , maar laat die blauwe jeans nu maar even voor wat het is , en trek ééns iets deftigers aan . Hij wist niet waar we naartoe gingen . Na de kinderen bij zijn ouders afgezet te hebben , reden we naar Kasterlee waar ik een tafeltje gereserveert had in De Nieuwe Bosrand . Daar nuttigden we ons aan een vispannetje van Marseille met als afsluiter een Tiramisoe . Mooi rond gegeten vertrokke we naar de cinema van Turnhout waar we de film Juno , of zoiets in die aard bekeken . Na de film nog een tasje Koffie gaan drinken op een terrasje . Zo iets al cadeau vind mijn ventje perfect . Geen cadeau's en zeker geen feestjes voor hem ! De kinderen wilden dit verder zetten en zouden hun papa s'morgens gaan wakker maken . Maar daar moeten ze dan wel heel vroeg voor opstaan om die voor te zijn . Dus hij zat al achter zijn computer toen ze wakker werden , en gingen beneden vertellen sat we weg gingen . Hij zat nog in gedachten dat we naar bokrijk zouden gaan , maar dat ging niet door . Eens in de auto moest hij geblindoekt zijn . Dat vonden ze weer echt spannend , en gierden zelf van het lachen . Ik wist er natuurlijk alles van waar en wat we gingen doen en het ging richting turnhout om 8 u s'morgens al . Eens daar aangekomen  , mocht de blindoek af enn leiden ze hem binnen in een koffiehuisje waar een mooi ontbijd klaar stond . Hier hadden de kinderen 2 weken hun zakgeld voor gespaard . Na het ontbijd hebben we nog over de Rommelmarkt gewandeld , iets wat al jaren geleden was . Daarna nog een dlinke wandeling in Kasterlee gemaakt en dan naar het lopen . Zo was de dag en het weekeinde weer zeer goed gevuld .

Een gelukkige verjaardag schatje , van je kinderen Sanne , Femke , en je vrouwke ! 

19:02 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

02-02-08

 

Voor ik aan mijn weekoverzicht ga beginnen , wil ik toch éérst jullie bedanken voor de talrijke reactie's op mijn voorige postje . Dus hierbij , bedankt allemaal !

Mijn week is redelijk bewogen geweest . Dinsdag had ik afgesproken met een vriendin van de club , die net als ik zich s'avonds niet kon vrij maken om te gaan trainen. De reden voor mij was , dat ons Sanne thuis kwam van haar ski reis . En haar dan alleen laten na 10 dagen afwezigheid om te gaan trainen ........ik zou er toch geen plezier aan gehad hebben .Maar meer daar seffens nog over . Ook Greet , mijn vriendin dus had iets gelijkaardig aan de hand . Ze was ook wel geintereseert in de trainingen die mijn ventje me laat doen . Het werd een wisselloop van 8 km . Een wisselloop , wat is dat nu weer voor iets , was het éérste wat uit haar mond kwam . 1 km opwarmen en daarna 500 m versnellen en weer 500 m loslopen . Met als laatste km weer uitlopen . Ze vond dit een geweldige training en leuk om te doen .

Donderdag ben ik wel naar de club geweest , en we hadden na 1.20 u lopen 12 km in de benen zitten . En zoals wij vrouwen onder elkaar werd er weer veel gelachen en geroddeld over ..........wel over de mannen natuurlijk ! Waarover anders ? :-)

Gisteren zat ik al weer met het weekeinde in mijn hoofd , wanneer ik dan ga lopen . Ik moet dus werken dit weekeinde , en dan is het soms zeer moeilijk om het geregeld te krijgen van te gaan lopen . Of ik moet heel vroeg uit mijn bedje kruipen , maar dat is nu echt niks voor mij . Ik heb daar inorm veel bewondering voor , als ik soms lees dat vrouwelijke bloggers s'morgens om 6 u al aan het lopen zijn . Naar mijn bescheiden mening is mijn  haasje  hier het beste voorbeeld van . Ik denk dat zij zowat het voorbeeld is onder de vrouwelijke bloggers . Dus , ik was aan het nadenken , en zag er dadelijk geen dag door hoe en waneer ik zou gaan lopen . Mario kwam redelijk vroeg thuis en had loopplannen ( wanneer niet ) en ik keek hem even in de ogen en vroeg of hij het niet zag zitten om even met mij mee te lopen ? Geen probleem ,we zijn al weg voor een 8 km extensief zij hij . Wat dat is ? Gewoon plezier hebben denk ik , want dat was het gevoel na mijn training . Het tempo lag een beetje  hoger dan anders , misschien was dat het verschil . Als ze toch alles maar een naam kunnen geven ! Wat het weekeinde nu nog gaat brengen weet ik niet . Misschien loop ik zondag nog wel een klein toerke .


De thuiskomst van ons Sanne was iets waar ik naar uit keek . Ik weet het , het klinkt flauw maar het waren 10 lange dagen . Voor haar was het veel te kort geweest . Heb je ons gemist ? Vroeg ik. Een beetje soms . En alle kindjes hebben een kaartje gestuurd naar huis , en waar zit dat van u ? Zeg mama , daar had ik gene tijd voor zalle . Dat is juist de papa . Die heeft vroeger ook nooit een kaartje gestuurd toen hij op kamp was , vertelde zijn moeder . Maar één ding is heel zeker . Ze heeft van deze reis echt genoten .

maloja
 maloja sanne 2

Die flinke meid met haar witte zonnebril is onze dochter Sanne met haar beste vriendinnen ernaast . Die met de meeste streken van de klas , denk ik .

 

10:51 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |