26-01-08

sorry sorry .....veel te lang geleden !

Dat ik het druk gehad heb , is zeker waar . Maar nu gaan zeggen dat ik echt geen tijd zou gehad hebben om mijn blogje te schrijven , dat zou wel een beetje overdreven zijn . Maar genoeg excuses gezocht nu !

De trainingen !

  • Ondanks ik al zei dat ik het druk gehad heb , zijn mijn trainigen gewoon verder blijven gaan . 3 x  per week is voor mij voldoende . Telkens zit daar 1 x versnellingen bij op de piste , die me steeds beter beginnen te gaan . Mijn hartslag gaat wel flink in de hoogte , maar waar ik vroeger veel meer tijd nodig had om hem te laten zakken , gaat nu vlotjes op een 100 m stappen . Veel verder dan 118 zakt hij niet . Maar een jaar geleden moest ik het nog stellen met 140 als laagste .
  • Een duurtraining ontbreekt er ook niet aan . Nu op dit moment zit ik daarmee op een 10 - 12 km . Maar dan wel echt zeer traag . Zeker als ik met mijn ventje ga lopen . Die zet er nog extra de rem op . Voor hem zijn dat dan wel extra km boven op zijn training . Dan zeg ik hem al plagend , wadist jongeske .....zedde muug ....muttek mai weer inhauwen . :-)
  • Die derde training die verschilt nogal ééns . Ofwel is het een wisselloop of  een tempo loop of een wedstrijdje in het weekeinde . Het is 2 x een wisselloop geworden de voorbije 2 weken . Telkens van 8 km dacht ik . Die van gisteren in elk geval wel . 1 km losgelopen of opgewarmt . dan 500 m afwisselend traag en snel , en dit voor 6 km ong. Ik was de tel kwijt , en zonder die moderne snufjes , zoals die Garmin is het de hele tijd maar tellen . En als mijne schat nu denkt dat ik me daar de hele tijd mee ga bezig houden ......Ik zeg gewoon dat ik zo 6 km gelopen heb , en ver zal ik er niet afblijven hoor . Het kunnen er zelfs meer zijn . Ik had ook weer kei goeie muziek in mijn oren zitten .Marco Borsato was er ééntje van . dat ik daar fan van ben , steek ik niet onder stoelen of banken .

Ook is onze oudste dochter Sanne op ski vakantie vertrokken met de school . Het is haar van harte gegunt , en ik zou haar zoiets nooit ontnemen . Al is er twijfel ontstaan of de school dit nog zal laten doorgaan voor de volgende schooljaren . Er is nu een wet gekomen , die bepaald dat het lager onderwijs niet meer mag kosten dan ???? ik dacht 300 euro per jaar . En aangezien deze reis alleen al 550 euro kost , zitten ze daar ruim boven . Voor grotere gezinnen is dit soms moeilijk om dat bedrag jaar op jaar op te hoesten . Daarom waren er dit jaar toch ook weer enkele kinderen die met een excuus thuis bleven . Naar mijn mening kan het niet dat een school zich daar mee bezig houd . Wel als ze dit onder een vakantie periode moesten doen , maar onder het schooljaar valt dit moeilijk te verklaren tegenover je medeleerlingen , die op 12 jarige leeftijd niet alle excuses wijsgemaakt krijgt  . Voor die kinderen is dit nu een echte rotperiode. Ze zijn dus wel school plichtig , en zitten nu elke dag in het vijfde leerjaar zich wat te amuseren . Dan zijn er de mensen die zeggen dat de overheid maar moet bijdragen . Ook daar heb ik een probleem mee . Het is niet omdat mijn kind op vakantie gaat dat iedere Belg daar moet voor bijdragen  . In elk geval mogen die paar kinderen daar niet de dupe van zijn . Zij mogen volgende week nog als toetje de prachtige verhalen aanhoren .

Ik ga nu maar afsluiten . Aja ....Mijn zus is bevallen ( met keizersnee ) van een jongen .....Brent .... en daar gaan we straks naar kijken natuurlijk .  

12:23 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

12-01-08

pittige training !

De afgelopen week ben ik een 3 x gaan lopen . Telkens aan een rustig tempo . Vandaag hadden we plannen om een wedstrijd te gaan lopen in Lier , maar deze morgen begaf de auto het . Dus zijn we met de club naar de 15 kappelletjes gegaan om daar een 8 km te gaan loslopen met 10 x 20/40 versnellen . Veel volk was er niet die het bar slechte weer trotseerden .

Ook is ons reisje geboekt naar Italie . Eindelijk , want Mario is daar tot nu toe nog niet echt voor te vinden . We hebben maar 1 weekje dus zat het er dit jaar niet in om 1600 km naar Spanje te rijden en zal het garda meer ons dit jaar tevrede moeten stellen . De twijfel is vooral begonnen omdat er zoveel tegen strijdige reactie's zijn van mensen die meermaals naar Italie geweest zijn . Het zou er zeer duur zijn in Italie - de andere zegt , ja maar niet aan het Garda Meer . De hotels zijn niks waard daar - terwijl ze toch mooi ogen in de boekskes maar zijn wel dubbel zo duur als spanje , of toch bijna . Het weer zou daar ook zeer wissel vallig zijn door het hoog gebergte daar . Mario heeft gewoon gaan boeken , en we zullen wel zien . Venetie wil ik zeker bezoeken . Het zou 150 km er vandaan liggen , dus gemakkelijk voor 1 dag te bezoeken . Katrien heeft Mario beloofd nog een paar leuke plekjes door te mailen .

Morgen zitten we dus ook nog zonder auto en hebben dus besloten om met de trein naar Antwerpen te gaan . De zoo bezoeken en een cinemake doen , lekker eten , tja  de dag zal weer tekort zijn .

Aan iedereen nog veel fun gewenst met het lopen !! Ik ga geen lijstjes met persoonlijke records op mijn blogje maken , maar wel met de joggings waar het meeste fun te beleven valt . Want dat is voor deze loopster het aller belangrijkste !  

14:52 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

08-01-08

In de lappenmand !!

ziekenbed
Het mag niet zijn . Maar 2008 is toch niet  begonnen zoals ik gehoopt had. Een verkoudheid is iets waar we allemaal al wel ééns mee te kampen krijgen . Maar het is ietske erger geworden . Hoofdpijn , duizeligheid , spierpijn ...allee meer dan genoeg om te zeggen dat ik gene weg kan . De Guus ligt daar lekker te genieten van zijn bed , maar  daarvan is geen spraken . Als vrouw is er altijd wel iets dat gedaan moet worden . Ge ligt op de zetel en dan denk je weer aan iets en .......dan is er mijn ventje die dat dan doet . Een schatje !!

Lopen is dus even niet aan de orde . Morgen zou ik graag wat beter zijn , want dan staat het werk weer te wachten .

16:54 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

02-01-08

 

nieuwjaarTerug van weggeweest zou ik bijna kunnen zeggen ! Ik weet het , ik zou een keertje meer een berichtje moeten posten , maar als je moest weten hoelang ik over dit berichtje zal doen , zouden velen nu al stoppen .Maar goed hier gaan we dan.....

Aan iedereen alvast een goede gezondheid gewenst in 2008 en de daarop volgende jaren .Met mijn jaaroverzicht ga ik zeer kort zijn . Ik heb eigenlijk een fantastich jaar achter de rug . Niet dat ik ene pr na de andere heb gelopen . Nee gewoon omdat lopen me een ongelooflijk goed gevoel heeft geven , iets wat ik 2 jaar geleden nog voor onmogelijk hield of dacht onbestaande te zijn . Ik heb 2 voorname uitschieters gehad op wedstrijd vlak , en dat was de 10 mijl in Antwerpen en de halve marathon van Eindhoven . Tijden vermeld ik er niet bij omdat het plezier van het lopen op de éérste plaats alle aandacht wil geven . In antwerpen liep ik die samen met een 7 tal lotgenoten die samen met mij begonnen waren aan hun loop cariere en die nu ook voor de éérste maal deze afstand gingen doen . Mijn ventje heeft voor ons het tempo aangegeven . In Eindhoven leerde ik eigenlijk voor de éérste maal het echte webloglopen meemaken . Ik had gevraagt aan Mario dat hij me daar zou begeleiden , maar kreeg toen de hulp van 2 webloglopers , Julie en Mike. Julie kende ik al , maar eigenlijk ook weer niet . Ik heb daar iemand gezien die echt van deze sport houd , zeer gevoelig is , kort gezegt een geweldige persoon , die er mee voor gezorgt heeft dat mijn tijd toch niet zo slecht was . En dan had je Mike nog . Wij zaten in hetzelfde schuitje . Wij samen hebben ons sterk gehouden en zo onzelf naar de eindmeet geknokt waar de euforie bij ons allen te merken was .

Ook was er het doel Make-A-Wish , waar ik zelf niet zo veel voor gedaan heb , op het helpen bij de slot actie na. Maar het was wel zo dat ik het op het laatste moment wel beu begon te worden dat mijn ventje daar meer mee bezig was dan met de andere huiselijke zaken die dan weer op nek terecht kwamen . Maar als je nu terug kijkt en bedenkt dat die actie zoveel geld heeft opgebracht , dan ga ik nu al stoppen met hierover te zagen .

Trainen doe ik op normale weekdagen 3 x . Maar het is de laatste weken echt moeilijk om dit te volbrengen . Al doen we ons best en plannen dan zo heel onverwacht een loopje ertussen van oud op nieuw. Dus we zijn het nieuwe jaar 2008 ingelopen . Eerst stond dit niet op onze planning omdat het de kinderen waren die moesten bijgehouden worden en die met deze dagen zeker niet wilden achter laten . En ik ga niet meer mee als ik naast de kant moet staan supporteren . Die tijd is voorbij , zei ik tegen Mario . Maar het was zijn moeder die met het voorstel s'morgens afkwam , of wij meegingen naar de Silvester loop in Westerlo. Ook daar waren er weer heel wat bloggers parraat. Vandaag heb ik een 12 km echt zeer traag gelopen met 10 x 20/40 versnellen . Zoiets dat mario me dikwijls laat doen , en best mee valt . Dit hoeft niet perse op de piste gedaan te worden , want dat vind ik alleen maar een saaie boel .

Mijn eerst volgende doel zal weer de 10 mijl van Antwerpen zijn waar ik toch ga proberen mijn tijd van vorig jaar ietsje te verbeteren , al zal het plezier van deze wedstrijd toch nog altijd op de éérste plaats komen .Het grootste plezier zou zijn dat ik samen met mijn haasje Julie en  homerke de ganse wedstrijd kan samen lopen , en hem dan net zo die laatste kilometer met een verschroeiende snelheid achter kan laten Knipoog. Al gun ik hem net hetzelfde ! Ook eindhoven zal weer op het lijstje komen staan waar ik de halve marathon deze keer zonder mario zal moeten lopen .

Ik wens iedereen een gelukkig 2008 !!  

21:51 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |