26-01-08

sorry sorry .....veel te lang geleden !

Dat ik het druk gehad heb , is zeker waar . Maar nu gaan zeggen dat ik echt geen tijd zou gehad hebben om mijn blogje te schrijven , dat zou wel een beetje overdreven zijn . Maar genoeg excuses gezocht nu !

De trainingen !

  • Ondanks ik al zei dat ik het druk gehad heb , zijn mijn trainigen gewoon verder blijven gaan . 3 x  per week is voor mij voldoende . Telkens zit daar 1 x versnellingen bij op de piste , die me steeds beter beginnen te gaan . Mijn hartslag gaat wel flink in de hoogte , maar waar ik vroeger veel meer tijd nodig had om hem te laten zakken , gaat nu vlotjes op een 100 m stappen . Veel verder dan 118 zakt hij niet . Maar een jaar geleden moest ik het nog stellen met 140 als laagste .
  • Een duurtraining ontbreekt er ook niet aan . Nu op dit moment zit ik daarmee op een 10 - 12 km . Maar dan wel echt zeer traag . Zeker als ik met mijn ventje ga lopen . Die zet er nog extra de rem op . Voor hem zijn dat dan wel extra km boven op zijn training . Dan zeg ik hem al plagend , wadist jongeske .....zedde muug ....muttek mai weer inhauwen . :-)
  • Die derde training die verschilt nogal ééns . Ofwel is het een wisselloop of  een tempo loop of een wedstrijdje in het weekeinde . Het is 2 x een wisselloop geworden de voorbije 2 weken . Telkens van 8 km dacht ik . Die van gisteren in elk geval wel . 1 km losgelopen of opgewarmt . dan 500 m afwisselend traag en snel , en dit voor 6 km ong. Ik was de tel kwijt , en zonder die moderne snufjes , zoals die Garmin is het de hele tijd maar tellen . En als mijne schat nu denkt dat ik me daar de hele tijd mee ga bezig houden ......Ik zeg gewoon dat ik zo 6 km gelopen heb , en ver zal ik er niet afblijven hoor . Het kunnen er zelfs meer zijn . Ik had ook weer kei goeie muziek in mijn oren zitten .Marco Borsato was er ééntje van . dat ik daar fan van ben , steek ik niet onder stoelen of banken .

Ook is onze oudste dochter Sanne op ski vakantie vertrokken met de school . Het is haar van harte gegunt , en ik zou haar zoiets nooit ontnemen . Al is er twijfel ontstaan of de school dit nog zal laten doorgaan voor de volgende schooljaren . Er is nu een wet gekomen , die bepaald dat het lager onderwijs niet meer mag kosten dan ???? ik dacht 300 euro per jaar . En aangezien deze reis alleen al 550 euro kost , zitten ze daar ruim boven . Voor grotere gezinnen is dit soms moeilijk om dat bedrag jaar op jaar op te hoesten . Daarom waren er dit jaar toch ook weer enkele kinderen die met een excuus thuis bleven . Naar mijn mening kan het niet dat een school zich daar mee bezig houd . Wel als ze dit onder een vakantie periode moesten doen , maar onder het schooljaar valt dit moeilijk te verklaren tegenover je medeleerlingen , die op 12 jarige leeftijd niet alle excuses wijsgemaakt krijgt  . Voor die kinderen is dit nu een echte rotperiode. Ze zijn dus wel school plichtig , en zitten nu elke dag in het vijfde leerjaar zich wat te amuseren . Dan zijn er de mensen die zeggen dat de overheid maar moet bijdragen . Ook daar heb ik een probleem mee . Het is niet omdat mijn kind op vakantie gaat dat iedere Belg daar moet voor bijdragen  . In elk geval mogen die paar kinderen daar niet de dupe van zijn . Zij mogen volgende week nog als toetje de prachtige verhalen aanhoren .

Ik ga nu maar afsluiten . Aja ....Mijn zus is bevallen ( met keizersnee ) van een jongen .....Brent .... en daar gaan we straks naar kijken natuurlijk .  

12:23 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

wow, dat zijn idd dure schoolreizen. Met 3 kindjes zou het voor ons ook een flinke hap uit ons vakantiebudget zijn. Ik begrijp wel dat dit niet voor alle kinderen betaalbaar is. In de vakantie als vrij initiatief vind ik veel eerlijker. Dan moet je je kind straafen omdat je zelf niet rijk genoeg bent. Ik vermoed dat het een beetje een eliteschool is, op de school van onze kinderen zouden er zeker ook moeten passen. Bvb voor de boerderijklassen (1 keer in lager, kost 80 euro) heeft de school al een 'sociale kas' om alle leerlingen de kans te geven, wat zou dat dan niet zijn voor zo'n luxereizen ?

Gepost door: jogginggirl | 26-01-08

Ewel ... van de Marco ben ik nu ook fan (sinds mijn escapades in Eindhoven)ik heb zelfs de "Sirtaki" Zorbas op mijn mp3 staan ,ge moet daar eens je versnellingen op proberen te doen (hartslag 170!!!!) ps proficiat Tante Peggy met je neefje Brent hé

Gepost door: Katrien | 26-01-08

Blij te lezen dat je nog zo intensief traint... Dan kan jij tenminste ons "ROOD" verdedigen in Antwerpen. Ik haak nog niet af, maar je volgen zal wel moeilijk worden vrees ik...

Gepost door: Homer | 27-01-08

dure schoolreizen Ik geef les in een zogenaamde eliteschool, middelbaar onderwijs. Daar komen om de haverklap projecten bij. Op het eerste jaar na is er in ieder jaar een buitenlandse reis. 500 euro wordt als 'goedkoop' gezien, maar er zit er ook ééntje bij van rond de 1000 euro. Ze worden wel in de vakanties georganiseerd, maar de druk van de medeleerlingen is immens. Wanneer leerlingen terugkomen hebben ze het dikwijls over hun ervaringen. Leerlingen die niet meekonden voelen zich nogmaals buitengesloten.
Ik hoop dat er ooit een minister komt die dit gewoonweg verbiedt. Wanneer een ziekenfonds of een jeugdbeweging, een jongerenorganisatie enzovoort dit organiseren is de druk veel minder. Nog erger is dat ouders bepaalde scholen niet kiezen omdat ze de naam hebben duur te zijn. Soms verdenk ik er scholen van dit expres te doen om een bepaalde laag van de bevolking 'binnen' te krijgen.
Heel erg spijtig vind ik dat !

Gepost door: anoniem | 27-01-08

schoolreis ik vind dit ook van het goede teveel 500euro daar moet je al een tijdje voor werken en brengt dat eigenlijk wat op qua leren ? Die leraars hebben precies nog géén vakantie genoeg !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 28-01-08

Duur School is idd heel duur. Ik ben nog maar net afgestudeerd op hogeschool en gestopt op unif. Boeken, studiegeld,... Je hebt wel studiebeurzen, maar dat is natuurlijk niet voor iedereen geldig. Ik weet nu niet hoe het juist zit op een lagere en middelbare school.

Mooie trainingen heb je gedaan! Dat wordt wat op de 10 miles. Tot dan?

Gepost door: Carmen | 28-01-08

Proficiat Proficiat tante Peggy! Hopelijk gaat alles goed met mama en zoontje. En die schoolreizen.... 't is idd allemaal leuk zolang iedereen meekan, maar voor die kinderen voor wie het inet lukt is het dubbel pijnlijk, eerst een week alleen op school en dan een week alle verhalen horen. Er zouden toch budgetvriendelijkere en even leuke alternatieven moeten bestaan! Mazr goed, fijn dat jullie Sanne die kans wel heeft gekregen!

Gepost door: Julie | 31-01-08

Mijn Sofie gaat dit jaar een week naar Londen ! Wij weten dat al anderhalf jaar, dus wij sparen er voor !
t'is allemaal relatief natuurlijk, maar aan de kassa heb ik meegemaakt dat ouders geen geld hebben voor een zakje snoep , maar een pakje sigaretten dat kan wel ! Ik kan hier nog even over uitwijden hoor' maar in veel scholen kan je een spaarplan hebben. En dan kunnen die kinderen wel mee! Spijtig dat kinderen oh zo dikwijls het slachtoffer zijn van de ontwetentheid van volwassenen !
gr

Gepost door: Jetty | 31-01-08

De commentaren zijn gesloten.