25-12-07

 

Het is weeral zover . De kerstman is weer in ons landje . En niet één maar wel 2000 heb ik er de afgelopen week mogen zien . ik heb ook mee gedaan aan de Q-Santa run. Mario zegt altijd , lopen is een hobby , het is iets dat je zo plezant mogelijk moet houden . Dit kanje doen door de ene pr na de andere te lopen , maar hier komt toch vroeg of laat een einde aan . En wat dan ! Is het dan niet meer leuk ? Dit ligt nu aan je eigen instelling zegt hij . Als je enkel maar loopt om telkens er iets bij te winnen , zal je uiteindelijk de grote verliezer zijn . Geniet van je sport , en wees tevrede met wat je er op deze manier kan mee bereiken . streef wel naar verbetering , maar laat dit geen must zijn .

Daarom zijn zo'n dingen als de Santa run echt iets wat ons beiden aanspreekt . Lopen komt hier zeker niet op de éérste paats , maar de pure fun .

Ondanks de drukte , zowel thuis als op het werk is het loopen deze week ietsje minder geweest . Ik heb me in alle bochten gewrongen om toch hieren daar een beetje tijd te maken om 3 x een half uurtje te gaan lopen . telkens met wat lichte versnellingen erbij .

Mijn ventje heeft deze week wel ietske minder getraint dan ik door zijn drukke werkagende . Dus is vertroetelen nu wel één van mijn taken . hij wil zich niet geven maar zou beter een paar uurtjes meer slapen . Hem van het lopen houden koste me geen moeite . Daar had hij de moed zelfs niet toe . Ik heb daarom hem zoveel mogelijk ontzien van de klusjes thuis en hem extra vertroeteld al is hij deze dagen echt niet de leukste. Maar dat begijp ik nu al bijna 15 jaar en zal dit nog vele jaren mogen doen denk ik ! Ik zorgde voor deze avond voor deze avond voor fondue , iets wat toch op kerst avond zeer in trek is .

De pakjes werden opengedaan verspreid over de hele avond . Dat is iets wat meer aan de kinderen ligt . Zij zitten vol ongeduld te wachten wat onder die fel gekleurde papiertjes zit .

Normaal gezien ( zo is het elk jaar toch ) koopt mijn ventje altijd de meest originele cadeau's . En nu had hij er een zeer mooie brief opgesteld ( heeft iemand hem die tekst voorgezegd ?) . Dat was toch ook weeral enkele jaren geleden dat wij nog briefjes uitwisselden . De inhoud , daar ga ik niet veel over vertellen , maar hij had er een mooie cen...eu...euro bijgedaan met de woorden , dit weekeinde gaan we naar eindhoven voor een weekeindje en laat je daar maar ééns rustig gaan in de winkels en beloof me te gedragen als een echte schopper . Ik ben benieuwd !! De kinderen haden ook elk hun cadeautje gekocht . Voor mekaar en voor ons ook . Ons Femke had samen met de papa een zeer mooie trui gekocht voor mij ( dus dat heeft hij weer wel gedaan , met ze'n dochters gaan winkelen ) en vermoed dat hij daar ook wel een stevig duitje heeft bijgedragen . Want de kinderen mogen niet over hun budjet gaan dat door ons bepaald is . Voor papa had ze een badjel gekocht met deodorant erbij . Ons Sanne is al ietke ouder en was gaan winkelen met een goede vriendin , en moet zeggen dat ik echt verschiet van haar smaak . Ze had een zeer mooi potje gekocht van hetzelfde merk als al de andere spullen die ik al staan had , om een thee lichtje in te zetten . Voor papa had ze choco jenever gekocht , iets wat deze avond al geproeft is . Ik had zelf voor mijn venteke een loop pet gekocht , iets waar hij het ook al een tijdje over heeft .

Allee nu ga ik hem maar wakker maken want toen de klok op 23.30 u stond begon hij het al zeer moeilijk te krijgen om zich wakker te houden  , en heb hem na de kerst stronk niet meer gehoord , alleen een beetje gesnurk . Morgen vroeg of in de voormidddag , ga ik nog proberen een toerke te lopen . Zeer rustig met een lage hartslag . ja ja , dat kan ik ook stilletjes aan beginnen zeggen......lage hartslag !

Nog prettige feestdagen gewenst van Miss piggy en Kermit de k.....:-)

01:27 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

18-12-07

schoppen - lopen - en .....

Het afgelopen weekeinde was helemaal volgeboekt met tal van activiteiten . Op zaterdag Ben ik in de voormiddag terwijl mario sliep nog wat gaan kerst inkopen doen . Ik doe dit liever alleen dan met mario erbij . Maar versta me niet verkeerd , ik ga met mijn ventje zeer graag op stap , maar winkelen is iets wat hij niet ziet zitten . Ik doe dit graag rustig en heb soms een probleem om te beslissen  wat ik nu koop of niet . Mario heeft daarentegen op de momenten dat hij gaat winkelen een echt gat in zijn handen . Die kan op een half uur zoveel geld uitgeven aan kleren als ik op 2 maanden . En dan die kerstkadootjes kopen .......Da's zo van ...och pakt da daar maar , daar zal ze wel blij mee zijn ! en da daar voor ......en op 10 min heeft die alles. Ik wil dat dan inpakken , maar heb geleerd dit thuis te doen als hij slaapt of zo . Ik maak daar graag wat werk op en bij hem is dat van .....frommeld dat wat in da papier , plakt dat dicht en kom rustig hier bij mij zitten  . Hij heeft er dan ook heel veel plezier in als de kinderen het papier er in verschillende stukken gewoon afscheuren -) .. 

In de namiddag zijn we dan gaan lopen in het prinsenpark . Nuclea organiseerde daar naar jaarlijkse gewoonte weer hun 6 km jogging. Hele simpelle organisatie , maar dat maakte de loop niet minder goed . De deelnemers bestonden voor 80 % uit leden van onze club , maar geen enkele van mijn grôep liep er mee . Wat bezielt die meiden toch om altijd maar afwezig te zijn op die joggings in onze buurt . Ik heb dus ook de hele tijd alleen gelopen tot km 5 want toen kwam mijn schatje me al tegen gelopen . Hij was al een 10 min voor mij aangekomen en denkt dan toch dadelijk aan mij om me te komen vergezellen , want ik has er ook ne ferme lap opgeven en dat begint het laatste stuk toch te wegen , en met wat aanmoedigingen ( en daar is hij goed in ) lukt dit veel beter. Ik kwam aan op 34.22 min. dus gelopen tegen 5.45 min./km. Ik denk dat dit mijn snelste 6 km was of toch mijn snelste tijd per km gemeten , gelijk op welke afstand . Dus ik was hier wel zeer blij mee . Na het lopen kregen we nog gratis broodjes en koffie aangeboden . De dag kon niet meer stuk !!

op zondag zijn we naar Clouseau geweest met vooraf weer wat schoppen . Maar hierover kan je alles lezen op mario zijn blog . Mijn vingers doen nu pijn van al dat typen hier . Is toch eigelijk niks voor mij hoor , maar ga toch proberen om 2 x per week een postje te laten , dus vergeet niet te komen kijken . Ik doe dat bij jullie ook , maar het is dat typen dat zo lang duurt bij mij ,, dat me weerhoud om te reageren . Als het wat vlotter begint te gaan zal ik ook wel wat meer reageren . Sorry hiervoor , maar alle begin is moeilijk !!

Groetjes Peggy !!   

17:25 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

14-12-07

 

Eindelijk nog ééns tijd !! Ja het heeft lang geduurt eer ik met mijn blog begonnen ben , en het zal me niet lukken om dit dagelijks bij te houden . Het gezin , werken , ...... en trainen gaan voor . Ik heb deze week 3 x getraint . Maandag een 5 km losgelopen . Het ging zeer goed al was het zonder hartslag meter . Niet aandoen zij mario , gewoon op gevoel , zeer ontspannen lopen . Dinsdag waren het versnellingen . 2 km opwarmen en dan 7 x 400 m op de piste tegen op 2 min. Of dit juist was weet ik niet, want ik volgede gewoon de groep . en dit ging zeer goed . Gisteren donderdag dus , 9 km tegen 6.30 min/ km . De hartslag bedroeg 165 gemiddeld . Nadien moesten we nog 10 x 100 m  met het oog op de wedstrijd van zaterdag in het prinsenpark . Ik heb daarvoor gepast . ik zal dus wel zien wat het morgen wordt . Maar het zal 6 km knokken worden .

Volgende week woensdag ga ik lopen als kersman of beter als kerstvrouw . Ik ga proberen de prijs voor de meest sexi kerstvrouw te worden -) De meest muzikale zal me toch niet lukken ! Maar hoe pak je zoiets aan ! sexi zijn en dan nog op ne kerst man lijken , das nu toch de minst sexi figuur die ik me kan voorstellen . Allee we zullen wel zien , Mario zal altijd naast me lopen om over me te waken -) 5 km door de straten van Antwerpen ......ik zie het echt wel zitten . just for fun !!

16:41 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

06-12-07

 

miss piggy
Daar juist nog ééns de vakantie foto's aan het bekijken , want het begint weeral stilletjes aan tijd te worden om daar ook eens een beslissing omtrend te nemen . En we geraken er niet uit !! Het budget dat we eraan besteden ga ik nu niet op de blog zetten , maar krenterig zijn we zeker niet , maar grenzen zijn er wel !! De laatste 2 jaar zijn we naar spanje gereden met de auto . Iets dat ons wel beviel . Ook zijn we een 4 jaar geleden naar Oostenrijk geweest , en dat is weer helemaal anders en nu ons femke ook voldoende ver kan wandelen dwalen onze gedachten weer naar die mooie bergwandelingen , met de rugzak , piknick , berghutjes , mooie uitzichten . Kortom het is watertanden . Ga daar naartoe dan , zal je denken . Probleem opgelost . Maar de kinderen verkiezen zon en zee , en ons Sanne laat het woordje Italie al wel ééns vallen , en dat is iets waar ik het al heel lang over heb , maar mijn ventje is daar niet voor te vinden . Zeer onvriendelijke mensen , zeer duur , en de hotels zijn nog niet half zo mooi als gelijk waar we al geweest zijn , beweerd hij . Er is iemand van onze kennisen afgelopen zomer naar Rome geweest , en hij had daar en kamer geboekt voor 1200 euro voor 5 nachten voor 2 pers. met ontbijd . Het ontbijd was iets en niks en het behang hing met nietjes in de hoeken vast gemaakt . In Rome zelf zag hij verschillende mensen met en fles water rond lopen en begreep dit in het begin niet goed  , tot hij zich rustig op een groot , bijna leeg teras neer zette en daar 1 cola en een pintje bestelde . De rekening bedroeg 17 euro . De beslissing om een fles water te gaan halen was vlug genomen . Als dit nu allemaal waar is , hoeft het voor mij ook niet . Weet iemand raad ?

Straks na het poetsen ( heb nu even pauze genomen ) ga ik me voort slepen door regen en wind voor een 10 km  . Geen goesting ...echt niet ! En zeker niet toen ik mario zag thuis komen . Vol modder , want die plezante moet dan natuurlijk het slijk weer gaan opzoeken . Hier staan nu 4 paar schoenen van hem te drogen , morgen zijn laatste paar . Ik ben flink benadeeld met mijn 2 paar .

Tip van mij ...eu... Mario , steek je natte schoenen vol kranten papier en laat ze niet volle bak drogen , maar zeer rustig , dus niet onder of op de verwarming . Ze krimpen dan en worden hard . Het krantenpapier zorgt voor de droge binnen kant . Maar hij heeft wel gemakkelijk praten , met 5 paar schoenen . Er zijn wel  oude bij , maar toch !  

 

15:05 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

01-12-07

 

brugge
Wat was ik vlug ontmaskerd ! Was het de foto die aantoonde dat er hier en daar toch vergelijkenissen zijn zoals Mario tegen mij al zei ? Beter hier maar niet het hoofd over te breken !

Deze foto is genomen in de wedstrijd "dwars door Brugge " . Hier beperkte ik me  tot de 5 km . De tijd die ik erover gedaan heb , is me al ontgaan , en ik was daar toen nog niet echt mee bezig . Nu eigenlijk ook nog niet hoor . Het belangrijkste voor mij is dat ik soms een wedstrijdje kan meedoen waar echt een leuke sfeer hangt , en ja we doen dan wel ons best om de podium plaatsen vrij te laten , voor hen die er s'nachts van wakker liggen , er niet op gestaan te hebben . Mario is daar nu op dit moment wel mee bezig . Maar hij zegt daar op de blog wel niks over , maar het is de speculoos die hem deze dagen de nek om doet. Een heel jaar rond  let hij op zijn eten , wij allemaal trouwens . Geen dieet maar gewoon gezond eten met veel afwisseling . Maar iedereen heeft zo toch zijn zwakte waar we niet kunnen aan weerstaan .En bij mij is het dit "Mars"naamloosAls dit in huis is dan dan......-)

Normaal zouden we vandaag een wedstrijd lopen van 6 km . Maar wegens het verjaardagsfeestje voor ons Femke dat ze geeft voor haar vriendinnetjes zal het echt wel wat krap worden om daar aan deel te nemen . Her vertrek punt is 6 km van de aankomst , en je moet dan weer met die wagens liggen pendelen en dat is er nu net te veel aan . Mario gaat wel !

Ik ga morgen vroeg met de vriendinnen een toerke van 8 km aan een zeer rustig tempo  tegen 7 min dacht ik . Ik zal wel volgen . Hier geniet ik wel echt van . En de twee hoogte punten van volgend jaar zullen ongetwijfeld de 10 mijl van Antwerpen zijn waar ik samen met Homer ga lopen tot 1 km voor de eindmeet , en hem dan de kwaliteiten van een vrouw ga tonen . Hij mag dat langs achter meemaken . Nee nee , da's maar om te grappen , het zou me een eer zijn als ik hem kon hazen tot het einde .-) ook de halve marathon van Eindhoven wil ik niet missen ! Ook zullen wij daar weer het hele weekeinde zijn . Mario is daar nu al mee bezig met het hotel te regelen tegen voordelige prijzen . Ik zeg hem dan wel ééns , waar houd ge u toch mee bezig ! Maar het is toch weeral een 15 euro dat eraf gaat per gezin . En als onze kermit zijn bezigheid daar mee heeft , dan laat miss Piggy hem maar doen !

11:20 Gepost door Miss-Piggy in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |